családi kommunikáció hogyan mondjam el kvíz Jeli Viki reggeli ébredés szertartások

Rita minden reggel kész idegroncsként lép ki az ajtón. A reggelek amúgy sem tartoztak soha a kedvencei közé.

Bagoly és pacsirta: hallotta egyszer, hogy így osztható kétfelé az emberiség. Ő a maga részéről mindig is a baglyok csoportjához sorolta magát: a nap első felét félálomban tölti, ahogy azonban beesteledik, visszatér belé az élet és általában éjfél után kerül csak ágyba. Rita reggeleit kislánya, Szofi teszi még pokolibbakká...

 

Szofi ugyanis ebben a napszakban olyan, mint egy lassított felvétel. Sem enni nem hajlandó, sem öltözni, csak álmodozik és szórakozottan babrál a játékaival. Rita nem tudja elég korán felkelteni ahhoz, hogy időben elinduljanak és ne egy őrült rohanás legyen, amíg megérkeznek az óvodába.

Ezen a reggelen sem volt ez másként. Míg Rita kezében kávéjával rohangált a lakásban, hogy összekészítse a ruháit és a munkájához szükséges papírokat, Szofi szépen visszabújt az ágyába és újra álomba merült. Mikor Rita ezt meglátja, először kétségbeesve az órára néz, aztán dühösen a plafonra.

Görgess lejjebb a helyes válaszért!

A helyes válasz:

A három válasz közül a harmadik tűnik a legcélravezetőbbnek. Óvodás korú gyerek esetében a konfliktusos helyzet játékba hívása történhet például egy báb segítségével. Ez segít a gyereknek leválasztani magáról a problémát és képes lesz egyfajta szemszögváltással másként is rátekinteni.

Ajánlott linkek:

Jeli Viki írása

Címlapfotó: istock / AkilinaWinner