A pedagógia: élmény. Hogyan tanítanak az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban?

élménypedagógia társasjáték drámapedagógia tanulmányi versenyA néhány éve készített "pedagógusi hozzáadott érték" alapján készített listában első helyezett lett az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium. Diákjai kiemelkedően szerepelnek a tanulmányi versenyeken, nyelvvizsgákon és a felsőoktatásba is nagy arányban jutnak be, elsősorban műszaki-, orvosi- és természettudományos szakokra. A "reálos versenyistálló" sztereotípiája egy sokszínű, igényes iskolát rejt pezsgő közösségi élettel, motivált diákokkal és kreatív pedagógusokkal. Mit tesznek náluk a pedagógusok, hogy inspirálják a gyerekeket, jó kapcsolatot építsenek velük? Mitől ilyen kiemelkedő náluk a pedagógiai hozzáadott érték? Bellai László írása.

0 Tovább

Élménypedagógia: észrevétlen angoltanulás

élménypedagógia angoltanulásMindenki tudja, hogy a gyerekek agya egy igazi szivacs, ami követeli az új információkat, habzsolja a világot, mindent tudni akar. A nyelvtanulás egy olyan terep, ahol viszonylag kis energiával, szinte észrevétlenül tanulnak újat a gyerekek. Íme, Ambrózi Kata pszichológus, pedagógus írása arról, hogyan tanította játékosan angolra gyermekét egész kis korától.

0 Tovább

Életkerekítő játékok - egy varázslatos játék az érzelmi intelligencia fejlesztésére

élménypedagógia érzelmi intelligencia erőszakmentes kommunikáció óvoda

Redő Júlia Együttműködő Kommunikáció tréner és a Kompátia Életkerekítő Játékok egyik alkotója. Ez a közösségépítő- és érzelmi intelligenciafejlesztő játék óvodában, iskolában és oktatási intézményeken kívül is segíti azt, hogy nyitottan és empátiával kommunikáljunk egymással.

0 Tovább

Hajós leszek, mint Fa Nándi bácsi

élménypedagógia pedagógusoknak Fa Nándor Csíkszentmihályi Mihály

Fa Nándor ötször kerülte meg a Földet. Az óceánon sosem érezte otthon magát. Tudta, hogy még oly tapasztalt hajósként is ő ott csak egy vendég. Itt tette fel magának az élete nagy kérdéseit és itt is találta meg ezekre a válaszokat. Legnagyobb meglepetésünkre nekünk is segített kérdéseinkre választ kapni.

0 Tovább

Élménypedagógia: írás-olvasás megcsavarva

élménypedagógia írás olvasás Winkler Márta

Sok írás volt már az oldalunkon arról, milyen is a jó tanár, mi a titka, és néhányukat be is mutattuk. Most Ambrózi Kata pszichológus, pedagógus összegyűjtött pár példát arra, hogyan varázsolhatjuk élménnyé az olvasás és az írás tanulását.

0 Tovább
«
123

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek