Kik a „szupertanárok” és mi a titkuk?

pedagógusoknak élménypedagógia

Mindenki találkozott életében legalább egy magávalragadó tanárral és hallott még néhányról. Ők azok, akikért a legtöbb diák rajong, legendásan élvezetes órákat tartanak és híresek lesznek a környezetükben. Mit tudnak ezek a tanárok? Ambrózi Kata pszichológus, pedagógus írása.

0 Tovább

Hogyan lesz a „kopott szekérből” egy „rossz Trabant”? - Irodalom óra másként

pedagógusoknak élménypedagógia irodalom Sulyok Blanka Lackfi János

Rapszövegek, kortárs zenék, blogok és slampoetry, mindez az irodalom órán? Az ember azt hinné, hogy ott nincs helye az ilyesminek. Sulyok Blanka magyartanárnak más a véleménye. Ahogy a diákjainak is. Bakóczy Szilvia interjúja.

0 Tovább

Jocó bácsi, aki kiégett pedagógusoknak is új lökést adott

élménypedagógia pedagógusoknak szülőknek Jocó bácsi Balatoni József

Jocó bácsi, ma a megtestesült "szülők álma jó tanár". Hírnevét annak köszönheti, hogy észrevette, attól, hogy tanár még kihasználhatja a közösségi média és általában a média hatásának erejét és elkezdhet beszélni arról, hogy az itthon megszokottól és megkövetelttől eltérően is lehet tanítani, ráadásul eredményesebben. Azokban az időkben, amikor az oktatás, a tanárok szerepe és helyzete a vitatémák egyik első helyén szerepel, mindenki éhezi a jó példát. Akit szeretnek, jó tanárnak tartanak a gyerekek és akit elismernek a szülők is. Balatoni József, történelem tanárral Kárpáti Judit beszélgetett.

0 Tovább

Hogyan lesz a matematika élmény a gyerekednek? - Élménypedagógia II.

pedagógusoknak szülőknek élménypedagógia matematika medve matek

Vannak tanárok, akikre évtizedek után is úgy emlékezünk, hogy meghatározóak voltak az életünkben, akik minden órát érdekessé tudtak varázsolni. Igazi mindennapi hősök, példaképek, akiket mi is be szeretnénk mutatni. Megtartó közösségek, ahová nyugodt szívvel engedheted el szülőként a gyereked. Rengetegen imádják a fejtörőket, rejtvényeket, ettől valójában csak egy lépésre van a matematika szeretete. Mihalicz Csilla Mikulán Attilával, a Medve matek táborok egyik főszervezőjével beszélgetett, aki elárulta, hogyan szeretheti meg a te gyermeked is a matematikát.

0 Tovább

„A tanárnő megint standup-ol!” : Biológiaóra a 21. században

tanároknak élménypedagógia pedagógusoknak Joós Andrea felelés puskázásFotó: Bellai László

Videófelelet, beszámoló a metró lefutásáról, "megelőző csapás" és standupolás. Csak kapkodtuk a fejünket, mennyi mindent lehet csinálni az élménypedagógiával egy biosz órán. Persze muszáj volt az ördög ügyvédjét játszanunk, mert nem hittük el, hogy a fegyelmezés, a mobiltelefonok használata és a puskázás nem jelentenek ma komoly nehézséget egy tanárnak. Lehet, hogy tévedtünk? Bakóczy Szilvia írása.

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek