Rosszul hatnak a mesék a gyerekem érzelmeire

mese érzelmi intelligencia meseolvasás

A kisfiam nem néz sok mesét, de azt látom, hogy ezek is rosszul hatnak az érzelmi világára. Nem is valami durva, horror mesék, hanem olyan ártatlannak tűnő történetek, mint Bogyó és Babóca, Sam tűzoltó és a társai. De mintha éppen ebből tanulna néha rossz mintákat. Ezt utánozva kezd le rosszalkodni, vitatkozni, affektálni és sorolhatnám. Tudnának javasolni valamit erre a helyzetre? Milyen meséket nézzen akkor? Olvasónk kérdésére Turáni Szabolcs válaszolt.

 

Ajánlott cikkek:

- Mesék és gyerekfilmek korhatár besorolása

- Izeg-mozog a gyerek mese közben

- Az unokám hibes-habos meséket néz és már a körmét festi

- Hogyan tanulj meg fejből mesélni? 

- A saját mesék varázslatos fejlesztő hatása

Címlapfotó: istock / Nikada

0 Tovább

Életkerekítő játékok - egy varázslatos játék az érzelmi intelligencia fejlesztésére

élménypedagógia érzelmi intelligencia erőszakmentes kommunikáció óvoda

Redő Júlia Együttműködő Kommunikáció tréner és a Kompátia Életkerekítő Játékok egyik alkotója. Ez a közösségépítő- és érzelmi intelligenciafejlesztő játék óvodában, iskolában és oktatási intézményeken kívül is segíti azt, hogy nyitottan és empátiával kommunikáljunk egymással.

0 Tovább

Gyerekek, önbizalom és egy pakli kártya az érzelmi intelligenciáról

érzelmi intelligencia értsünk szót Turáni Szabolcs Skita Erika

Skita Erika és Turáni Szabolcs (Értsünk szót), Fotó: Bellai László

Történt néhány éve, hogy egy jogásznő és mérnök férje belefogtak egy szakmájuktól teljesen eltérő vállalkozásba. Azóta az érzelmi intelligenciáról tartanak tréningetek, előadásokat. Termékpalettájukon felnőtteknek, gyerekeknek szóló, mesekönyv, gyakorló feladatsor és kártya is szerepel. A mi témánk az interjún ez utóbbi lett volna, valahogy mégis folyton a szülők érzelmi intelligenciájánál lyukadtunk ki. Ki érti ezt? Bakóczy Szilvia írása

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek