Egy hónap mértékeltesség a Száraz novemberben, avagy hogyan igyál egy életen át boldogan?

szülőknek alkohol Száraz November mértékletesség

Tudunk-e egy hónapot alkoholmentesen eltölteni? Milyen mértékkel élni? Megpróbálni megzabolázni a vágyaidat. Mihalicz Csilla beszélgetett Dávid Ferenc szociológussal a vágyak, szenvedélyek természetéről, a "Száraz November" kezdeményezésről, ahol te magad is kipróbálhatsz elindulni az élethosszig élvezhető gyönyör útján.

0 Tovább

Bekarcolt a gyerek a Szigeten? Múló szeszély, vagy a szakadék széle?

szülőknek bindge drinking alkohol alkoholfügőggőség Demetroics Zsolt addiktológus részegség

Serdülők esetében jól látszik, hogy szinte elkerülhetetlen az az időszak, amikor többféle élvezeti szert kipróbálnak, sokszor mértéket nem ismerve. Az esetek többségében fiatal felnőtt korban rendeződik az életforma és a szerhasználat is beáll egy tolerálható szinten. De van, akinél nem, és a bulizós korszak szülői szemmel aggasztóan hosszú mélyrepülésnek látszik. Demetrovics Zsolt professzorral, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének igazgatójával arról beszélgettünk, mi mindentől függ, hogy fennmarad-e a problémás szerhasználat. Mihalicz Csilla interjúja

0 Tovább

A bátyám néha már dolgozni sem jár be

depresszió alkohol mediátor

Kedves Szakértők,

A bátyám miatt írok. Világélétében problémás volt, de most már nem tudom mit tegyek és hogyan segítsek neki. Fiatalkorától depressziós, általában gyógyszer szed, kezelték is. Néha, ha rossz napjai vannak, akkor pedig előkerül az alkohol is, azt nem tudom, alkoholfüggő-e.

0 Tovább

Apa, én most játékból sört iszom

alkohol olvasói levél szülőknek

Kedves szakértők,

A kisfiam négy éves múlt, Daninak hívják. Egyke. Imádott mindig közösségben lenni, mosolygós gyerek. Egy pillanat alatt ment a beszoktatás a bölcsödébe. Amikor kiscsoportos lett nagyon büszke volt, hogy ő már ilyen nagy. Sokat együtt vannak a középsősökkel, nagycsoportosokkal, először azt gondoltam, emiatt számít ez neki.

0 Tovább

Alkoholista lett a férjem - olvasói levél

alkoholista anonim alkoholisták olvasói levél ivócimbora agresszív férj alkoholprobléma elvonó józanság addiktológia szégyen

Tisztelt Szakértő!

Az élettársam miatt írok. 9 éve vagyunk együtt, boldogok voltunk, 2 évvel ezelőttig. Nem tudom mi történt és meg lehetett volna-e hamarabb is állítani, de most nagy baj van. Amikor megismertem a páromat, voltak alkohol problémái, de ezek megoldódtak együttlétünk idejére. Szépen dolgozott, újra kezdte a zenélést is, kertben dolgozott és boldogok voltunk. A pénz mindig kevés volt, a munka mindig sok, emiatt panaszkodott, de ez csak olyan panaszkodás volt, nem vettem komolyan, próbáltam felvidítani. De 2 éve valami történt.

0 Tovább
«
123

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek