Kiküldték a gyereket óráról? Szülői kommunikációs kihívások kvíz

hogyan mondjam el

Az első osztályos Jakab ma lógó orral jön haza az iskolából. Anyukája, Lívia figyelmét ez nem kerüli el, és miközben kipakolja az asztalra a vacsorának valót, a kisfiát vizsgálgatja. Felmerül benne, hogy megint gondok lehettek az iskolában, ahova Jakab nagyon nehezen illeszkedik be.

0 Tovább

Tekintélyelvű szülő vagy totális szabadság? Van harmadik megoldás…

hogyan mondjam el Pethő Orsolya Kölyökszervíz Anyaszervíz fegyelemzés

Számos családban jelent kihívást, hogy a gyerek valamit szinte kérés nélkül megtesz az apukának, az anyukát pedig ugyanabban a helyzetben levegőnek nézi. Vagy éppen fordítva… Miért alakul ez ki? Hogyan legyen egy szülő határozott a gyerekével, ha nem a saját szüleitől tanult szigort választja? Pethő Orsolya, az Anyaszerviz pszichológusa az anyukáknak segít kitörni ezekből a mindennapokban oly gyakran előforduló helyzetekből.

0 Tovább

Bomba robbant Tamaráék szobájában

hogyan mondjam el rendetlenség gyerekszoba feladvány kvíz

Tamara lelki szemei előtt egy vegyvédelmi ruházat képe sejlett fel. Továbbá egy pár gumikesztyű, símaszk, légfrissítő és egy vödör Domestos. Tíz éves fiának a szobájába készült ugyanis belépni.

0 Tovább

Hatalmas sallert osztott ki a gyerek

hogyan mondjam el verekedik agresszió

"Az óvodai társakkal voltunk a játszótéren. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a kisfiam arcon ütötte egy társát. Korábban is húzták, piszkálták egymást, de itt azonnal rászóltam, hogy ezt aztán ne. Hirtelen nem is tudtam mit csináljak, hogyan kérjek elnézést, a fiam meg rám ordibált ezek után, hogy ne rá szóljak, de ezt csak nem engedhetem." Olvasónk levelére Turcsán Ágnes válaszolt.

0 Tovább

Konfliktusmegoldás a családban

hogyan mondjam el Turáni Szabolcs Értsünk szót

Konfliktusok kialakulása egy családon belül elkerülhetetlen. Sőt! Amikor kellően sok időt töltessz együtt valakivel, akkor szinte biztos, hogy lesznek közöttetek nézeteltérések. Különböző konfliktuskezelési stratégiák közül választhatsz egy adott pillanatban: elkerülő, alkalmazkodó, versengő vagy problémamegoldó. Az adott élethelyzettől függ, hogy melyik stratégiát választod, hogy éppen melyik kecsegtet a legkívánatosabb eredménnyel. Tévedés azt gondolni, hogy csak egyik vagy másik stratégia hatékony a konfliktusok kezelésében, illetve, hogy bármelyik stratégia általánosságban tekintve káros lenne. Turáni Szabolcs (Értsünk szót) írása.

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek