Százszor elmondom, de az egyik fülén be, a másikon ki

hogyan mondjam el Turáni Szabolcs Értsünk szót figyelem

"Egy ördögi körben vagyok a gyerekemmel. Rengetegszer elmondok neki valamit és rám se bagózik. Először szépen kérek mindent, légy szíves, kérlek szépen, de utána jelzem neki finoman, hogy miért kell valamit ismételgetnem. Sokszor már az sem használ, ha felemelem a hangom, vagy már azt mondom, hogy akkor nincs mese másnap büntetésből, mert ebből meg csak veszekedés van. Teljesen tehetetlennek érzem magam, hogy nem tudok ezen változtatni." - Olvasónk levelére ezúttal Turáni Szabolcs válaszolt.

0 Tovább

Nézhetek még egy mesét?

hogyan mondjam el tévézés határok

Lili rengeteg cikket elolvasott már azzal kapcsolatban, hogy mennyire rosszat tesz a gyereknek, ha sokat néz tévét. Ezeket a megállapításokat mindig mély egyetértéssel nyugtázta. Maga is úgy gondolta, hogy rengeteg kárt okozhat a nem megfelelő tartalom megtekintése, egyetértett azzal, hogy a gyereknek belső képekkel kell dolgoznia a készen kapottak helyett és hitt abban is, hogy létezik elektroszmog. Az elmélettel tehát nagyon is tisztában volt. A gyakorlat azonban mindig sokkal nehezebbnek bizonyult.

0 Tovább

Csúnya szavakat hozott haza a gyerek

csúnya beszéd Skita Erika Értsünk szót hogyan mondjam el szülőknek

Csúnya szavakat hozott haza az óvodából a gyerek. Hasztalan próbálkozok azzal, hogy megregulázzam. Ezzel a problémával keresett meg minket egy olvasónk. Skita Erika válaszol...

0 Tovább

Baglyok és pacsirták kvíz - avagy te hogyan ébreszeted a gyermeked

családi kommunikáció hogyan mondjam el kvíz Jeli Viki reggeli ébredés szertartások

Rita minden reggel kész idegroncsként lép ki az ajtón. A reggelek amúgy sem tartoztak soha a kedvencei közé.

Bagoly és pacsirta: hallotta egyszer, hogy így osztható kétfelé az emberiség. Ő a maga részéről mindig is a baglyok csoportjához sorolta magát: a nap első felét félálomban tölti, ahogy azonban beesteledik, visszatér belé az élet és általában éjfél után kerül csak ágyba. Rita reggeleit kislánya, Szofi teszi még pokolibbakká...

0 Tovább

A gyerekeink számára a legfontosabb „fizetőeszközünk” a figyelmünk 

hogyan mondjam el Skita Erika Turáni Szabolcs családi kommunikáció

A legbanálisabb dolgokból is lehetnek kommunikációs elakadások gyermek és szülő között. Sok esetben ijesztően egyszerűek a megoldások. Egy éve követem [a szerk.] Skita Erika és Turáni Szabolcs tanácsait, és nagyságrendekkel jobb lett a viszonyom a fiammal. Megkértük őket, hogy osszanak meg veletek pár igazán gyakorlatias tippet.

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek