Képernyőfüggő gyerekek – ideje lépnünk!

kütyü játékfüggőség korlátok internetfüggőség"Nem kevés szülő fordult hozzám kétségbeesve, amikor úgy érezte, már kicsúszott a kezei közül az irányítás, és nem képes befolyást gyakorolni gyermekére. Aki egyre komolyabban tiltakozik, és egyre ijesztőbben reagál, amikor a szülő határt szab valamelyik kütyü használatának." Pethő Orsolya, a Kölyökszerviz pszichológusa osztotta meg velünk tapasztalatait.

0 Tovább

Honnan tudod, hogy szerencsejáték-függő vagy?

A játékfüggőség létező probléma, azonban többnyire a környezet jóval hamarabb veszi észre, hogy gond van, mint maga az érintett. Az biztos, hogy ha már páran utaltak rá, hogy esetleg nem egészséges mértékű a játék iránti lelkesedésünk, érdemes önvizsgálatot tartani, és átgondolni, hogy vajon tényleg problémánk lehet-e.

függőség betegség szerencsejáték addikció játékfüggőség

0 Tovább

Terjed a játék kultúra, most féljünk vagy örüljünk?

Van, aki épít és van, aki rombol. Van, aki egyedül és van, aki barátokkal. Van, aki csak a telefonján, van, aki a konzolon és van, aki a számítógépen. Ma már nehéz olyan fiatalt találni, aki ne játszana videojátékokkal. Amikor az első videojáték megjelent még senki se gondolta volna, hogy ekkora trenddé növi ki magát. Mára a szórakoztató ipar vezetőágává emelkedett, Hollywood is a játékokból próbál meríteni, és a legutóbbi E-sport bajnokságot Amerikában többen nézték, mint az NBA döntőjét.

addikció e-sport bajnokság játékfüggőség keret gyerekeknek League Of Legends NBA online játék playIT szülőknek pedagógusoknak videókonzol virtuális valóság

0 Tovább

Szerencsejáték-függőség – lehet ugyanolyan súlyos, mint az alkohol vagy drogprobléma!

Amikor függőségekről beszélünk, legtöbbünknek az alkohol, a drog, esetleg a cigaretta jut eszébe. A játékra nem sokan gondolnánk, hiszen a legtöbb ember számára ez maximum szabadidős tevékenység, pedig lehet belőle probléma.

függőség játékfüggőség addikció

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek