Ez nem (csak) játék! PC és videójátékok korhatár-besorolása

kütyü korhatár-besorolás videójátékokEurópa-szerte több millió játékos, helyenként a lakosság harmada játszik különféle interaktív játékokat konzolon vagy számítógépen. Ezek neve "játék", ám olykor a valóságnál sokkal, de sokkal keményebbek. Nem árt hát odafigyelni, nehogy önfeledt időtöltés helyett félelmet, szorongást, erőszakos minták elsajátítását ajándékozzunk karácsonyra.

0 Tovább

Ezek ma a legjobb társasjátékok 4-12 éves gyerekeknek

legjobb társasjátékok Aczél Zoltán Gémklub Lencse Máté

Évről-évre egyre több társast dobnak a gyártók piacra. A játékok számának növekedésével párhuzamosan azonban folyamatosan nő a tanácstalanság is a felnőttekben. Most akkor melyiket válasszam? Melyik passzol az én gyerekemhez? Aczél Zoltán társasjáték-fejlesztő és Lencse Máté pedagógus segít eligazodni, hogy szerintük melyek a legjobb társasjátékok.

0 Tovább

Minden játékot megkap a gyerek, de magasról tojik rá - olvasói levél

olvasói levél nevelés játékokFotó: istock/Lisa5201

Olvasói levél sorozatunkban bárki kérdezhet szakértőinktől és igyekszünk ezekre pár napon belül reagálni és a szélesebb érdeklődésre számot tartó kérdéseket akár ezen az oldalon is megvitatni.

Kedves Szakértők,

A jelenleg öt éves kisfiam szobájában polcok roskadoznak különböző játékoktól. Ezek többségével szinte egyáltalán nem játszik, illetve azt látom, hogy amikor kap valami újdonságot, nem jelent számára értéket.

0 Tovább

Társasjátékok, amiket az egész család élvezhet

Közelegnek az ünnepek, velük együtt pedig a téli szünet, és az év végi szabadságok. A legtöbb család életében ez azt jelenti, hogy 1-2 hétre össze vannak zárva, mindenki otthon van, és együtt lehetnek. Nos, mivel az év nagy részében nem ezt szokták meg, sokszor nem is igen tudnak mit kezdeni a helyzettel. Érdemes ugyanakkor kihasználni ezt az időszakot, és ahelyett, hogy mindenki a saját szobájában fekve bámulná a tévét, közösen is csinálhatna valamit a család. Például játszhatna.

társasjáték kézműveskedés Graffiti Activity Az élet játéka Dixit Uno családi társasjáték kvízjátékok

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek