Lelkiismeret-furdalásom van, hogy rossz szülők vagyunk

minőségi idő szakértő válaszol"A kislányom boltosat játszott az apukájával, akinek újra és újra banánt, palacsintát, stb… kellett vásárolni tőle. Mi tagadás, az elején sem élvezte, de sokszor egy fárasztó nap után nincs energiája ilyen dolgokkal foglalkozni. Sokat dolgozik meg minden, de Fannika elsírta magát, amikor ott hagyta, és utólag nem tudom, mit kellett volna tennünk." Olvasónk kérdésére Janda Zsuzsa pszichodráma-vezető válaszolt.

0 Tovább

Miért fontos az együtt olvasás a gyerekkel?

mese minőségi idő beszédfejlődés szókincsMinden közös történettel egyre közelebb kerül egymáshoz a gyerek és a szülő. Elmondhatatlanul jó az, amikor összebújik a család apraja-nagyja, belebújnak egy mesébe, és megszületik egy közös világ, ami csak az övék. Hogyan, milyen könyvekkel alakíthatók ki ezek a szertartások? Both Gabi írása.

0 Tovább

Az ország tortája után az ország játékáról szavaznak

Minőségi idő Az ország játéka Pierrot

Idén ötödik alkalommal is megrendezik az "Ország Játéka" versenyt. A szavazás már elindult. Milyen szempontokat vesz figyelembe a zsűri a szakmai díj elbírálásakor? Milyen tanácsokat érdmemes mérlegelni a szülőknek egy játék kiválasztásásakor?

0 Tovább

5 dolog, ami megöli a minőségi időt

minőségi idő szülőknek

Úgy érzed, hogy a fárasztó munkanap után már semmi energiád nincs arra, hogy tartalmasan részt vegyél a családi életben? Nyomaszt a bűntudat, amiért nem tudsz elég időt a gyerekeiddel tölteni? X Kommunikációs Központ írása

0 Tovább

Prémium minőségű idő igényes gyerekeknek!

szülőknek szeretetnyelvek 5 szeretetnyelv minőségi időFotó: istock/kali9

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a témával, hogy hogyan tudjuk gyermekünknek a szeretetünket az 5 szeretetnyelv segítségével kifejezni. Ezek egyike volt a minőségi idő. Kárpáti Judit írásával felhívja a figyelmet, hogy a minőségi idő valóban minőségi idő legyen!

0 Tovább
«
12

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek