Papírszínház – A hétköznapi varázslat

mese papírszínház minőségi idő szülőknek megtartó közösségek

Sokan nem ismerik még az évezredek óta létező papírszínházat, amit szerencsére már nálunk is lehet kapni. Eredetileg Kamishibai a neve, és már a XI. században is megjelent ennek őse Japánban. A mostani formájában 1920-ban kezdték használni. Látszólag csupán egy fakeret az asztalon, színes, cserélhető képekkel, mégis elképesztően sokrétűen használható varázseszköz.

0 Tovább

Izeg-mozog a gyerek mese közben?

minőségi idő mese figyelemSok szülő rosszul viseli, hogy amikor ő nagy nehezen időt szakít a mesélésre, a kölyök ahelyett, hogy áhítattal hallgatná, jön-megy, rajzolgat, közbekérdez, látszólag rá sem hederít, unatkozik, vagy csak néz a semmibe… Mit lehet ilyenkor tenni? Both Gabi írása.

0 Tovább

2018-as bakancslista-tippek szülőknek gyerekekkel

minőségi idő családi bakancslista

Minden hónapra 10 bakancslista-ötletet gyűjtöttünk össze arra, hogyan tudtok minőségi időt tölteni a gyerekeitekkel, egyszerűen csak mókázni, jobban megismerni egymást. Az ötletek jelentős része ingyen vagy minimális pénzből megvalósítható. Jó szórakozást, és sok-sok minőségi időtöltést kívánunk 2018-ra a családoddal!

0 Tovább

Hogyan tanulj meg fejből mesélni?

minőségi idő mese fantázia hogyan mondjam el

A fejből mesélés - ha lehet - még jobb, mint a könyvből való mese, hiszen a szülő ismeri legjobban a gyerekét, és ő tudja azt is, mivel lehet megnyugtatni vagy épp felrázni az adott pillanatban. Both Gabi most nektek meséli el, hogyan jutott el a se füle-se farka meséktől a meseírásig; hogyan tud egy szülő kreatív mesebirodalmat varázsolni a gyerekszobába?

0 Tovább

Lelkiismeret-furdalásom van, hogy rossz szülők vagyunk

minőségi idő szakértő válaszol"A kislányom boltosat játszott az apukájával, akinek újra és újra banánt, palacsintát, stb… kellett vásárolni tőle. Mi tagadás, az elején sem élvezte, de sokszor egy fárasztó nap után nincs energiája ilyen dolgokkal foglalkozni. Sokat dolgozik meg minden, de Fannika elsírta magát, amikor ott hagyta, és utólag nem tudom, mit kellett volna tennünk." Olvasónk kérdésére Janda Zsuzsa pszichodráma-vezető válaszolt.

0 Tovább
«
123

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek