A saját mesék varázslatos fejlesztő hatása

A gyermekpszichodrámában a gyerekek arra kapnak felszólítást, hogy fejezzék ki saját magukat. Rájuk vagyunk kíváncsiak, és egy biztonságos közegben nyugodtan kifejezhetik, bármi van bennük. Nagyon élvezik, könnyen ráéreznek arra, hogy ez az ő terük, ahol az történik, amit ők szeretnének. Kevés ilyen közeg van a mai világban, hiszen a gyerekek azt élik meg mindenütt, az iskolában, a családban, hogy megfelelni kell.

pszichodráma szorongás szülőknek mozgászavar figyelemzavar csoportterápia gyermekpszichoráma nagy cikk alternatívák gyerekeknek Janda Zsuzsa Kende Hanna pedagógiai szakszolgálat

0 Tovább

Ha megiszol 8 pálinkát buli előtt, akkor felszántod a színpadot, de más nem történik

Zenekar-alapítási tippek kezdő zenészeknek és aggódó szülőknek.

Mi kell ahhoz, hogy sikeresen építsenek a fiatalok zenekart? Létező alternatíva a rockandroll életmód a diploma, vagy a stabil pénzkereső szakma kitanulása mellett? A zenélés, sportok, művészetek, hobbik fontos lehetőséget nyújthatnak a fiatalok életében, hogy élvezetes és hasznos dolgokkal töltsék az idejüket, összetartó közösségben találják meg saját életcéljaikat. Ennek apropóján beszélgettünk Balczer Gáborral, a The Houdinis, Heaven Street Seven gitárosával, aki nem mellékesen egy 3 éves gyerek édesapja, így ebből a szemszögből is megkérdeztük a véleményét, mit tud segíteni egy szülő a gyermekének ezen a nem hétköznapi pályán.

0 Tovább

Mennyi édességet adjunk a gyereknek?

Mikulás, karácsony, vendégvárás és nagymama látogatás - nem is lehet kimaradni a sok csokoládé és sütemény rengetegéből. Mennyire ártunk gyermekeinknek ezzel az édességlökettel és mikor beszélhetünk már csokoládéfüggőségről?

Védjük meg a gyerekeket a csokireklámoktól!

Jelenleg a cukor a legerősebben támadott tápanyag a világon. Közvetlen összefüggésbe hozzák olyan népbetegségekkel, mint az elhízás, cukorbetegség és fogszuvasodás. Adóztatják, szabályozzák, egyértelmű jelöléseket vezetnek be a termékeken és korlátozzák az édességekre marketingtevékenységet, hogy minél kevesebb ilyen reklám érhessen el közvetlenül a fiatalokhoz. A WHO ajánlása, hogy a teljes napi energia-bevitelnek maximum 10%-át tegyék ki a szabad cukrok, de a legjobb az lenne, ha 5%-nál is kevesebb lenne. Miért ilyen támadott a cukor? Mennyire ártalmas és függővé lehet-e egyáltalán válni tőle?

Év végén megduplázódik a csokifogyasztás

Az ünnepek közeledtével meglódul az édességfogyasztás, különös tekintettel a csokoládétermékeké. Decemberben fogy több mint 25 ezer tonna csokoládé hazánkban. Hagyományszerűen csokoládét hoz a Mikulás, csokival vannak tele az adventi kalendáriumok, szaloncukor lóg a karácsonyfán és a hétköznapokban is egyre több édességgel kényeztetjük magunkat és egymást.

elhízás szaloncukor édesség szülőknek egészséges étrend adventi kalendárium Karácsony Mikulás WHO csokifogyasztás nagy cikk

Forrás: wikimedia.org

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek