Életkerekítő játékok - egy varázslatos játék az érzelmi intelligencia fejlesztésére

élménypedagógia érzelmi intelligencia erőszakmentes kommunikáció óvoda

Redő Júlia Együttműködő Kommunikáció tréner és a Kompátia Életkerekítő Játékok egyik alkotója. Ez a közösségépítő- és érzelmi intelligenciafejlesztő játék óvodában, iskolában és oktatási intézményeken kívül is segíti azt, hogy nyitottan és empátiával kommunikáljunk egymással.

0 Tovább

Hajós leszek, mint Fa Nándi bácsi

élménypedagógia pedagógusoknak Fa Nándor Csíkszentmihályi Mihály

Fa Nándor ötször kerülte meg a Földet. Az óceánon sosem érezte otthon magát. Tudta, hogy még oly tapasztalt hajósként is ő ott csak egy vendég. Itt tette fel magának az élete nagy kérdéseit és itt is találta meg ezekre a válaszokat. Legnagyobb meglepetésünkre nekünk is segített kérdéseinkre választ kapni.

0 Tovább

A te szülőközösségednek közösek az internet szabályai?

kütyü szűrőprogram pedagógusoknak szülőknek szülői értekezlet mennyit internetezzen a gyerek

Bezzeg az osztálytársam egész este számítógépezhet. Persze Peti már játszhat a lövöldözős játékkal. Mondatok, amelyeket minden szülő hallott talán nem is egyszer. Mondatok, amivel a gyerekek igyekeznek szüleiket számukra kedvezőbb útra terelni. A családok közötti különböző internetezési, tévézési szokások feloldására még nem láttam jó megoldást. Eddig. Kárpáti Judit megmutatta, hogy gyakran a legegyszerűbb ötletek a legzseniálisabbak.

0 Tovább

Kik a „szupertanárok” és mi a titkuk?

pedagógusoknak élménypedagógia

Mindenki találkozott életében legalább egy magávalragadó tanárral és hallott még néhányról. Ők azok, akikért a legtöbb diák rajong, legendásan élvezetes órákat tartanak és híresek lesznek a környezetükben. Mit tudnak ezek a tanárok? Ambrózi Kata pszichológus, pedagógus írása.

0 Tovább

Hogyan lesz a „kopott szekérből” egy „rossz Trabant”? - Irodalom óra másként

pedagógusoknak élménypedagógia irodalom Sulyok Blanka Lackfi János

Rapszövegek, kortárs zenék, blogok és slampoetry, mindez az irodalom órán? Az ember azt hinné, hogy ott nincs helye az ilyesminek. Sulyok Blanka magyartanárnak más a véleménye. Ahogy a diákjainak is. Bakóczy Szilvia interjúja.

0 Tovább
«
1234

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek