Hogyan lesz a „kopott szekérből” egy „rossz Trabant”? - Irodalom óra másként

pedagógusoknak élménypedagógia irodalom Sulyok Blanka Lackfi János

Rapszövegek, kortárs zenék, blogok és slampoetry, mindez az irodalom órán? Az ember azt hinné, hogy ott nincs helye az ilyesminek. Sulyok Blanka magyartanárnak más a véleménye. Ahogy a diákjainak is. Bakóczy Szilvia interjúja.

0 Tovább

Jocó bácsi, aki kiégett pedagógusoknak is új lökést adott

élménypedagógia pedagógusoknak szülőknek Jocó bácsi Balatoni József

Jocó bácsi, ma a megtestesült "szülők álma jó tanár". Hírnevét annak köszönheti, hogy észrevette, attól, hogy tanár még kihasználhatja a közösségi média és általában a média hatásának erejét és elkezdhet beszélni arról, hogy az itthon megszokottól és megkövetelttől eltérően is lehet tanítani, ráadásul eredményesebben. Azokban az időkben, amikor az oktatás, a tanárok szerepe és helyzete a vitatémák egyik első helyén szerepel, mindenki éhezi a jó példát. Akit szeretnek, jó tanárnak tartanak a gyerekek és akit elismernek a szülők is. Balatoni József, történelem tanárral Kárpáti Judit beszélgetett.

0 Tovább

Hogyan építünk egy megtartó iskolai közösséget?

pedagógusoknak szülőknek közösségépítés osztályközösség iskolakezdés

Milyen az az iskolai közösség, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat és hatékonyan tudnak tanulni? Mit kell tennie szeptembertől a tanároknak és a diákoknak, hogy kialakuljon és a későbbiekben megmaradjon egy megtartó iskolai közösség? Ambrózi Kata írása.

0 Tovább

Ki a jó tanár? - ahogyan a diákok látják a pedagógust

jó tanár szülőknek pedagógusoknakA szeptemberi iskolakezdés kapcsán kiemelt kérdés mind a pedagógusok, mind a szülők számára, hogy kik a jó pedagógusok, hogyan érdemes nekivágni az új tanévnek. Egy 2015-ös tanulmány többek között arról is írt, hogy a diákok szemszögéből milyen a jó tanár, kit tartanak ők, ha úgy tetszik, követendő példának. Kárpáti Judit írása.

0 Tovább

Hogyan lesz a matematika élmény a gyerekednek? - Élménypedagógia II.

pedagógusoknak szülőknek élménypedagógia matematika medve matek

Vannak tanárok, akikre évtizedek után is úgy emlékezünk, hogy meghatározóak voltak az életünkben, akik minden órát érdekessé tudtak varázsolni. Igazi mindennapi hősök, példaképek, akiket mi is be szeretnénk mutatni. Megtartó közösségek, ahová nyugodt szívvel engedheted el szülőként a gyereked. Rengetegen imádják a fejtörőket, rejtvényeket, ettől valójában csak egy lépésre van a matematika szeretete. Mihalicz Csilla Mikulán Attilával, a Medve matek táborok egyik főszervezőjével beszélgetett, aki elárulta, hogyan szeretheti meg a te gyermeked is a matematikát.

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek