Újra hétfő? A legidegesítőbb munkahelyi mondatok toplistája...

szülőknek pedagógusoknak stressz munkahelyi stressz

Munkahelyi stressz mindenkit ér, azt is, aki álommunkahelyén, az álommunkát végzi. A stressz ugyanis az élet egyetlen területéről sem szűrhető ki és mivel a munka tölti ki az aktív életkorúak életének jelentős részét, ezért elkerülhetetlen, hogy valamelyest mindenki érintett legyen. Azonban az már egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a mértéke a munkahelyen összeszedett idegeskednivalónak; egy legyintéssel és egy esti pihenéssel kiheverhető vagy rendszeres és már-már kizárhatatlan a mindennapi létből. Egy hazai kutatás a munkahelyi stressz hazai vetületeit vizsgálta, több mint 19.000 munkavállaló részvételével. Kárpáti Judit írása.

0 Tovább

„A tanárnő megint standup-ol!” : Biológiaóra a 21. században

tanároknak élménypedagógia pedagógusoknak Joós Andrea felelés puskázásFotó: Bellai László

Videófelelet, beszámoló a metró lefutásáról, "megelőző csapás" és standupolás. Csak kapkodtuk a fejünket, mennyi mindent lehet csinálni az élménypedagógiával egy biosz órán. Persze muszáj volt az ördög ügyvédjét játszanunk, mert nem hittük el, hogy a fegyelmezés, a mobiltelefonok használata és a puskázás nem jelentenek ma komoly nehézséget egy tanárnak. Lehet, hogy tévedtünk? Bakóczy Szilvia írása.

0 Tovább

Egy sikeres tanítónő megmutatja, hogyan bánt egykor a „nehezen kezelhetőkkel”

pedagógusoknak szülőknek szeretet tanítónő élménypedagógia

Pálosi Magdi nyugdíjas tanítónő. A gyerekek generációinak - akik nála tanultak meg az íráson és olvasáson kívül egészen más fontos dolgokat is - Magdi néni vagy Anyó. A tanítványa voltam én is. Életem egyik legnagyobb szerencséje, hogy egy olyan ember közelében lehettem évekig, aki arra született, hogy szeressen. Hogy a gyerekeket úgy tanítsa, hogy szereti őket. Kárpáti Judit írása.

0 Tovább

Alkohol az osztálykiránduláson

Hiába tilos kiszolgálni kiskorút, a fogyasztóvédelmi statisztikák szerint ezt minden harmadik helyen megteszik. Egy bizonyos életkor után, és ez egyre korábban jelentkezik, az osztálykirándulásokhoz is hozzátartozik az alkohol. A kamaszok egyre szélesebb körére jellemző a rendszeres - gyakorta mértéktelen - italfogyasztás. Mit tehet a tanár, aki a merev tiltás helyett a szemlélet formálására törekszik, és szeretné megőrizni a fiatalok bizalmát? Kap-e szakmai támogatást ehhez? Ezeket a kérdéseket jártuk körbe néhány budapesti és vidéki pedagógus segítségével.

Bellai László írása

alkohol osztálykirándulás pedagógusoknak tanároknak

0 Tovább

Azt hiszem az egyik osztálytársam drogot használ - olvasói levél

Olvasói levél sorozatunkban bárki kérdezhet szakértőinktől és igyekszünk ezekre pár napon belül reagálni és a szélesebb érdeklődésre számot tartó kérdéseket akár ezen az oldalon is megvitatni.

Kedves Szakértők!

Azt hiszem, hogy az egyik osztálytársam valami drogot használ. Furán viselkedik órán.

Amúgy is furán viselkedik mindig, de most angolon azt sem tudta, hol tartunk, mint aki be van lőve....

Nem tudom, mit csináljak, vagy kinek lehetne szólni, itt a suliban nem merek, mert abból baja lenne szerintem. Mit csináljak?

Balázs

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek