Egy hónap mértékeltesség a Száraz novemberben, avagy hogyan igyál egy életen át boldogan?

szülőknek alkohol Száraz November mértékletesség

Tudunk-e egy hónapot alkoholmentesen eltölteni? Milyen mértékkel élni? Megpróbálni megzabolázni a vágyaidat. Mihalicz Csilla beszélgetett Dávid Ferenc szociológussal a vágyak, szenvedélyek természetéről, a "Száraz November" kezdeményezésről, ahol te magad is kipróbálhatsz elindulni az élethosszig élvezhető gyönyör útján.

0 Tovább

A játék valódi célja az, hogy játsszunk

szülőknek társasjáték hátrányos helyzetű gyerekek

A magam részéről egy sor "hátrányos helyzetű" gyereket ismerek, aki köszöni szépen, nem tartja magát annak. Erre most itt van ez a társasozás téma. És kiderül, hogy a gyerekeknek megint igazuk van. Bakóczy Szilvia írása.

0 Tovább

Jocó bácsi, aki kiégett pedagógusoknak is új lökést adott

élménypedagógia pedagógusoknak szülőknek Jocó bácsi Balatoni József

Jocó bácsi, ma a megtestesült "szülők álma jó tanár". Hírnevét annak köszönheti, hogy észrevette, attól, hogy tanár még kihasználhatja a közösségi média és általában a média hatásának erejét és elkezdhet beszélni arról, hogy az itthon megszokottól és megkövetelttől eltérően is lehet tanítani, ráadásul eredményesebben. Azokban az időkben, amikor az oktatás, a tanárok szerepe és helyzete a vitatémák egyik első helyén szerepel, mindenki éhezi a jó példát. Akit szeretnek, jó tanárnak tartanak a gyerekek és akit elismernek a szülők is. Balatoni József, történelem tanárral Kárpáti Judit beszélgetett.

0 Tovább

Csúnya szavakat hozott haza a gyerek

csúnya beszéd Skita Erika Értsünk szót hogyan mondjam el szülőknek

Csúnya szavakat hozott haza az óvodából a gyerek. Hasztalan próbálkozok azzal, hogy megregulázzam. Ezzel a problémával keresett meg minket egy olvasónk. Skita Erika válaszol...

0 Tovább

Hogyan építünk egy megtartó iskolai közösséget?

pedagógusoknak szülőknek közösségépítés osztályközösség iskolakezdés

Milyen az az iskolai közösség, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat és hatékonyan tudnak tanulni? Mit kell tennie szeptembertől a tanároknak és a diákoknak, hogy kialakuljon és a későbbiekben megmaradjon egy megtartó iskolai közösség? Ambrózi Kata írása.

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek