Hogyan építünk egy megtartó iskolai közösséget?

pedagógusoknak szülőknek közösségépítés osztályközösség iskolakezdés

Milyen az az iskolai közösség, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat és hatékonyan tudnak tanulni? Mit kell tennie szeptembertől a tanároknak és a diákoknak, hogy kialakuljon és a későbbiekben megmaradjon egy megtartó iskolai közösség? Ambrózi Kata írása.

0 Tovább

Ki a jó tanár? - ahogyan a diákok látják a pedagógust

jó tanár szülőknek pedagógusoknakA szeptemberi iskolakezdés kapcsán kiemelt kérdés mind a pedagógusok, mind a szülők számára, hogy kik a jó pedagógusok, hogyan érdemes nekivágni az új tanévnek. Egy 2015-ös tanulmány többek között arról is írt, hogy a diákok szemszögéből milyen a jó tanár, kit tartanak ők, ha úgy tetszik, követendő példának. Kárpáti Judit írása.

0 Tovább

Megfelelően kúszik-mászik? Ideje lenne már szobatisztának lennie? És beszél már? Fontos – Nem fontos II. rész

szülőknek 1-2 éves gyerek megfelelő fejlődés

Már nem csecsemő… Ideje lenne fejlődnie. Sok szülő kétségbeesve hasonlítgatja gyermeke fejlődését a könyvekben megírt "így kellene haladnia" előírásokhoz, a védőnő elvárásaihoz vagy a környezetben látható többi gyerekhez. Eleget eszik? Megfelelően mozog? És ugye most éppen azt mondta, hogy "mama"? Fertetics Mandy írása

0 Tovább

Hogyan lesz a matematika élmény a gyerekednek? - Élménypedagógia II.

pedagógusoknak szülőknek élménypedagógia matematika medve matek

Vannak tanárok, akikre évtizedek után is úgy emlékezünk, hogy meghatározóak voltak az életünkben, akik minden órát érdekessé tudtak varázsolni. Igazi mindennapi hősök, példaképek, akiket mi is be szeretnénk mutatni. Megtartó közösségek, ahová nyugodt szívvel engedheted el szülőként a gyereked. Rengetegen imádják a fejtörőket, rejtvényeket, ettől valójában csak egy lépésre van a matematika szeretete. Mihalicz Csilla Mikulán Attilával, a Medve matek táborok egyik főszervezőjével beszélgetett, aki elárulta, hogyan szeretheti meg a te gyermeked is a matematikát.

0 Tovább

Mi legyen bünti helyett?

szülőknek nevelés büntetés jutalmazás motiváció

Az egyik legnagyobb kihívás a szülői feladatok között rávenni a gyerekeket arra, hogy valamit megcsináljanak, vagy éppen valamit egyáltalán ne csináljanak. Legalább annyira nehéz reggel oviba vagy iskolába induláskor rávenni őket, hogy készülődjenek, öltözzenek, mint este egy izgalmas játék befejezésére. Jól ismert szülői kihívások. Hogyan lehetne ezektől a nyűgös pillanatoktól megszabadulni? Ha nem is minden esetben, de mondjuk 10-ből 8 esetben mindenképp felüdülés lenne… Hogyan lehet ezt elérni? Turáni Szabolcs, kapcsolatépítész írása

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek