Újra hétfő? A legidegesítőbb munkahelyi mondatok toplistája...

szülőknek pedagógusoknak stressz munkahelyi stressz

Munkahelyi stressz mindenkit ér, azt is, aki álommunkahelyén, az álommunkát végzi. A stressz ugyanis az élet egyetlen területéről sem szűrhető ki és mivel a munka tölti ki az aktív életkorúak életének jelentős részét, ezért elkerülhetetlen, hogy valamelyest mindenki érintett legyen. Azonban az már egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a mértéke a munkahelyen összeszedett idegeskednivalónak; egy legyintéssel és egy esti pihenéssel kiheverhető vagy rendszeres és már-már kizárhatatlan a mindennapi létből. Egy hazai kutatás a munkahelyi stressz hazai vetületeit vizsgálta, több mint 19.000 munkavállaló részvételével. Kárpáti Judit írása.

0 Tovább

„Ha valami bajod van, többé nem a hűtőt fogod nyitogatni”

szülőknek stressz

A SOTE huszadik emeleti kis szobáinak egyikében egy mosolygós, fiatal nő, Dr. Czeglédi Edit, egészségfejlesztő szakpszichológus fogad minket fotós kollégámmal. Majd jóformán szóhoz sem jutok, mert egyből közli, hogy fontos lenne, hogy ismerjem a történetét. Ő ugyanis elsőre nem tűnhet hitelesnek kövér emberként, amilyen most is, csakhogy ő már lefogyott. Ha valaki 140 kg-ról 89-re fogy, akkor szerintem nem is találni nála hitelesebb személyt, aki arról mesélhet, hogyan segíthet az embereken egy készségfejlesztő tréning, ami által "kézben tarthatják" a testsúlyukat. Kárpáti Judit írása.

0 Tovább

Boldogságföldrajz: mitől boldogok a magyarok?

szülőknek boldogság

Egyik előző cikkünkben a dánok boldogságával foglalkoztunk, mert egy kutatássorozat tanulságai alapján ők a legboldogabbak. Lássuk mi a helyzet Magyarországon. Melyik megyében élnek a legboldogabbak? A személyes boldogságunkban a körülmények sem elhanyagolhatóak, de sok minden rajtunk is múlik - ezt mutatják a legfrissebb kutatások. KZ írása.

0 Tovább

A közös étkezések varázsa - szertartások, amelyek összehozzák a családot

szertartások szülőknek közös reggeli közös vacsora

Mint arról korábbi cikkeinkben is írtunk, egy család tagjai között erős köteléket jelenthetnek azok a közös szertartások, amelyek meghittséggel töltik meg az otthon légkörét. Ezek közül is kiemelkednek azok a rituálék, amelyek az evéshez kapcsolódnak: enni nem csak akkor eszünk, amikor éhesek vagyunk; a legtöbb ünnepnek, különleges eseménynek is elengedhetetlen részei a közös családi étkezések, amelyek jelentősége bőven túlmutat az étkezésen.

0 Tovább

Családi csapatépítés

szülőknek közösségek családi csapatépítés

A leggyakoribb szülői kérdés, amivel az elmúlt hét év során találkoztunk: "Hogyan tudom gyermekemet rábírni az együttműködésre?" Egy kicsit mélyebbre ásva, hamar kiderül, hogy ez az óhaj pontosabban azt jelenti a szülők részéről: "Hogyan tudom rávenni gyermekem, hogy azt csinálja, amit én szeretnék tőle?" Amikor a mai szülők gyerekek voltak, a XX. században, az engedelmesség századában, valóban ez volt az igény. Kövesd az utasításokat pontosan, különben büntetéssel találod szembe magad. Mindenre utasítások, szabályok és persze tiltások voltak kialakítva. Hosszú listákat lehetne írni arról, mi minden volt tilos. Turáni Szabolcs (Értsünk szót) írása

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek