Gamblers anonymus - „Ne próbáljatok megmenteni!

"X vagyok, kényszeres szenvedélyes szerencsejátékos" - itt így szokás bemutatkozni. Olyan körben ülök, ahol nem kérdés, hogy mi köt össze. Ahol öt szóba belefér az élet. De ez az öt is igazából csak egy: "játékos". Csak a játék van, minden egyéb fölösleges viszontagság, amely azt az egy fontosat táplálja. Ebben a körben, ahová cseppentem, mindenki 10, 20, 100, 1000, x + 1 napja próbálja, hogy ez ne így legyen. Kinek sikerül, kinek nem.

Mihalicz Csilla írása

30-40-50 éves férfiak a Névtelen Szerencsejátékosok, vagyis a Gamblers Anonymous. Nő talán 3 van közöttük, de ők nem szólalnak meg. Elsőre meglep, hogy nem fiatalabbak, de hamar megértem: a fiatal függők most épp a szelvényeiket töltögetik, a rulettgolyót lesik elszorult torokkal, vagy a tétrevalót próbálják összecsalni, -hazudni, - lopni, és csak évek múlva fognak közülük néhányan idekerülni. Ha túlélik ezeket az éveket. Van itt nem egy, aki több mint húsz évet veszített el a normális életéből - közben néhány gyereket, feleséget is -, túlélve egy-két öngyilkossági kísérletet. Normális élet? Egy szerencsejátékos számára az a normális élet, ami két tét között van.

szerencsejáték függőség gamblers anonymus névtelen szerencsejátékosok dependencia sóvárgás tuti tipp adósság

0 Tovább

Szerencsejáték Függőség Teszt

Egyeseknél egyfajta kényszerré válhat a szerencsejáték, legyen szó kaszinóról, kaparós sorsjegyről, pókerről vagy a lottózásról. Képtelenek megállni, újra és újra játszanak. Vagy azért, hogy nyerjenek, vagy azért, hogy a már elvesztett pénzüket visszakapják.

függőség tesztek szerencsejáték addikció

0 Tovább

Szerencsejáték az iskolában - olvasói levél, szakértői válasz

Olvasói levél sorozatunkban bárki kérdezhet szakértőinktől és igyekszünk ezekre pár napon belül reagálni és a szélesebb érdeklődésre számot tartó kérdéseket akár ezen az oldalon is megvitatni.

Kedves Szakértők!

Tanárnőként dolgozom, és komoly problémának tartom, hogy egyes diákok - általában a legjobban tanulók - a szünetekben Tippmixelnek. Meg vannak győződve róla, hogy ki tudják számítani a valószínűségeket és elhozni a nagy nyereményt.

olvasói levél tippmix önismeret szerencsejáték

0 Tovább

Honnan tudod, hogy szerencsejáték-függő vagy?

A játékfüggőség létező probléma, azonban többnyire a környezet jóval hamarabb veszi észre, hogy gond van, mint maga az érintett. Az biztos, hogy ha már páran utaltak rá, hogy esetleg nem egészséges mértékű a játék iránti lelkesedésünk, érdemes önvizsgálatot tartani, és átgondolni, hogy vajon tényleg problémánk lehet-e.

függőség betegség szerencsejáték addikció játékfüggőség

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek