Prémium minőségű idő igényes gyerekeknek!

szülőknek szeretetnyelvek 5 szeretetnyelv minőségi időFotó: istock/kali9

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a témával, hogy hogyan tudjuk gyermekünknek a szeretetünket az 5 szeretetnyelv segítségével kifejezni. Ezek egyike volt a minőségi idő. Kárpáti Judit írásával felhívja a figyelmet, hogy a minőségi idő valóban minőségi idő legyen!

0 Tovább

Te beszéled a szeretet nyelvét? És a gyerekedét?

Gary Chapman szeretetnyelvek 5 szeretetnyelv minőségi idő testi érintés szívességek ajándékozás elismerő szavakA szeretetét mindenki más eszközökkel tudja legkönnyebben kifejezni. Viszont fontos, hogy a hozzánk legközelebb állókkal ugyanazt a "szeretetnyelvet" beszéljük, vagy legalábbis nyitottak legyünk egymás kifejezésmódjára, különben könnyen elbeszélhetünk egymás mellett. Mindezt szülőként is érdemes észben tartanunk. Törőcsik Judit (X Kommunikációs Ügynökség) írása.

0 Tovább

Nem az a legszörnyűbb, ha nincs mit enni és nincsen semmid, hanem az érzés, hogy nem vagy senki

el sistema zenetanulás felemelkedés Jose Antonio Abreu Máltai Szeretetszolgálat Symphonia Alapítvány Máltai Szimfónia

"Aki egyszer hangszert vesz a kezébe, soha nem fog fegyvert" - ez a mottója a Venezuelából El Sistema néven indult zenei mozgalomnak, amely azzal, hogy zenére tanítja a hátrányos helyzetű gyerekeket, fejleszt, és jövőt, közösségi élményt kínál nekik. Célja kifejezetten a prevenció: megvédeni a bűnözővé, illetve droghasználóvá válástól. Ahol támogató család áll a gyermekek mögött, ott a család összetartó erőit is erősíti a hangszeres zenetanulás. Ahol ez sincs, ott a felemelkedéshez nyit utat. Mihalicz Csilla írása.

0 Tovább

Egy sikeres tanítónő megmutatja, hogyan bánt egykor a „nehezen kezelhetőkkel”

pedagógusoknak szülőknek szeretet tanítónő élménypedagógia

Pálosi Magdi nyugdíjas tanítónő. A gyerekek generációinak - akik nála tanultak meg az íráson és olvasáson kívül egészen más fontos dolgokat is - Magdi néni vagy Anyó. A tanítványa voltam én is. Életem egyik legnagyobb szerencséje, hogy egy olyan ember közelében lehettem évekig, aki arra született, hogy szeressen. Hogy a gyerekeket úgy tanítsa, hogy szereti őket. Kárpáti Judit írása.

0 Tovább

A „szépen válás” művészete

Amikor körvonalazódni kezd, hogy egy kapcsolat esetlegesen véget érhet, és először fogalmazódik meg, hogy a válás lehet a megoldás, akkor van egyvalami, ami jelentősen megnehezíti a döntést és később a tényleges lépéseket. Az, ha nemcsak két fél érintett, hanem van egy gyerek vagy több is. Amikor a kisfiam édesapjával egyszerűen nem működött a kapcsolatunk pontosan emlékszem azokra a képekre a fejemben, amik nagyon sokáig elodázták a döntésemet és arra is, hogy mennyire küzdöttem, hogy csúnya helyett valahogyan mégis szép, de legalább normális véget érjen a közös történetünk.

válás hogyan mondjam el szeretet pszichológus tartásdíj két apa

0 Tovább
«
12

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek