Mi hiányzik valójában az életedből, amikor az okostelefont nyomkodod?

sóvárgás szokások okostelefon mobiltelefon-függőség

Az Apple két nagy befektetője a közelmúltban nyílt levelet fogalmazott meg a mobiltelefonok használatának negatív hatásairól azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet arra: komoly véleményformáló szerepe és felelőssége van ez ügyben. A hazai sajtóban több helyen is úgy értelmezték a levelet, hogy az okostelefonok függőséget okoznak, miközben a levél sokkal inkább arra igyekszik rávilágítani, hogy az ezeken az eszközökön futó alkalmazások jelentenek veszélyt. Ez a kulcsa annak is, hogy megértsd, mi hiányzik neked vagy éppen a gyermekednek, amikor éppen a telefonon lóg egész délután.

0 Tovább

Hónaljszőr és más titkok. Te tudod, hogy mire keres az interneten a gyereked?

hónaljszőr szülői felügyelet biztonságos internet kütyü internet-használati szokások

Nemrég egy ismerősöm meglepő történetet mesélt a kisfiáról. Már egy ideje izgatta őt, hogyan nő szőr a fiúkon és a lányokon, ezen belül is főleg a hónaljszőr érdekelte igazán. Olyannyira, hogy az édesanyja egy nap azt vette észre a telefonján - ezt használta a kisfiú - hogy tele van a kereső képekkel, amin hónaljszőrrel rendelkező emberek vannak. Persze elkezdtek beszélgetni a témáról és jól sült el a dolog, de az anyuka meglepődött, mert azt hitte, tud mindent a kisfiúról, nem hitte volna, hogy ez a dolog ennyire izgatja a kisiskolás gyereket.

0 Tovább

Mennyi időt töltenek a gyerekek képernyő előtt?

szülőknek kütyü internet-függőség tévézési szokások

Rengeteget beszélünk arról, hogy a gyerekeknek mennyit szabadna tévézniük, mobilozniuk, tabletezniük. De az igazság az, hogy nem nagyon sikerül nekünk felnőtteknek kordában tartanunk ezt. Nézzünk szembe a tényekkel: pontosan mennyi időt is töltenek a tizennyolc év alattiak különféle képernyők bűvkörében? KZ írása

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek