Ezek ma a legjobb társasjátékok 4-12 éves gyerekeknek

legjobb társasjátékok Aczél Zoltán Gémklub Lencse Máté

Évről-évre egyre több társast dobnak a gyártók piacra. A játékok számának növekedésével párhuzamosan azonban folyamatosan nő a tanácstalanság is a felnőttekben. Most akkor melyiket válasszam? Melyik passzol az én gyerekemhez? Aczél Zoltán társasjáték-fejlesztő és Lencse Máté pedagógus segít eligazodni, hogy szerintük melyek a legjobb társasjátékok.

0 Tovább

A játék valódi célja az, hogy játsszunk

szülőknek társasjáték hátrányos helyzetű gyerekek

A magam részéről egy sor "hátrányos helyzetű" gyereket ismerek, aki köszöni szépen, nem tartja magát annak. Erre most itt van ez a társasozás téma. És kiderül, hogy a gyerekeknek megint igazuk van. Bakóczy Szilvia írása.

0 Tovább

Társasjáték, a legújabb legális tudatmódosító

társasjáték alternatívák gyerekeknek játszóház projekt

Játszóház projekt - minden játékot játékmesterek magyaráznak, Fotó: Bellai László

Korábban sosem hallottam erről a kezdeményezésről, és amikor kicsit utánanézek az interneten, miről is van szó, nagyon csodálkozom, hogy eddig elkerült a híre. A Játszóház projekt ugyanis annyira, de annyira szupernek tűnik már úgy is, hogy csak olvasok róla, hogy alig várom, hogy élőben is képet kapjak azokról a fiatalokról, akik kitalálták és azokról is, akik részt vesznek benne hétről hétre, már négy éve. Kárpáti Judit írása

0 Tovább

„A nagy akadályt az otthoni társasozáshoz mi felnőttek jelentjük!”

társasjáték családi társasjáték családi csapatépítés Aczél Zoltán Dixit Dobble Kingdomino MagicMaze 7csoda Splendor Pandemic Puerto Rico Nagyfeszültség

Aczél Zoltán, a magyar társasjátékos élet kultikus alakja, Fotó: Bellai László

Hogyan lehetséges az, hogy az internet mindenkit beszippantó világában a társasjátékok a fénykorukat élik? Szinte minden családban van egy gyenge láncszem, vele mi legyen? Hogyan válasszunk társast, és hogyan érjük el, hogy a gyerek letegye végre a telefont? Interjúalanyunk évtizedekkel ezelőtt kezdett el foglalkozni a témával. Bakóczy Szilvia interjúja, Aczél Zoltánnal.

0 Tovább

„A gyerekeknek nem malmozásra, hanem tombolásra van szüksége ovi után”

Pethő Orsolya szülőknek társasjáték Kölyökszervíz hiszti engedetlenség stressz önbizalom énerő kapcsolódás testvérféltékenység unalom félelmek

Fotó: istock/Alija

Kölyökszerviz a neve annak a programnak és a hozzá kapcsolódó kártyacsomagnak is, amit Pethő Orsolya pszichológus a nevelési problémák megoldására fejlesztett ki. A terápia lényege, hogy a gyerek problémáját az egész család problémájának tekinti és a család életébe kis időre beépülve oldja azt meg, a kártyák pedig a leggyakoribb problémákra választ adva otthon segítenek a szülőknek. Mindkét esetben a legfontosabb eszköz a szülőkkel folytatott közös játék, a visszatalálás a sokszor eszköztelen, nagyon egyszerű közös tevékenységekhez, amelyek csodálatos módon minden másnál jobban működnek. Pethő Orsolyával Kárpáti Judit beszélgetett.

0 Tovább
«
12

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek