A pedagógia: élmény. Hogyan tanítanak az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban?

élménypedagógia társasjáték drámapedagógia tanulmányi versenyA "pedagógiai hozzáadott érték" alapján néhány éve készített listában első helyezett lett az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium. Diákjai kiemelkedően szerepelnek a tanulmányi versenyeken, nyelvvizsgákon és a felsőoktatásba is nagy arányban jutnak be, elsősorban műszaki-, orvosi- és természettudományos szakokra. A "reálos versenyistálló" sztereotípiája egy sokszínű, igényes iskolát rejt pezsgő közösségi élettel, motivált diákokkal és kreatív pedagógusokkal. Mit tesznek a tanárok, hogy inspirálják a gyerekeket, hogyan teremtenek jó kapcsolatot velük? Mitől ilyen kiemelkedő náluk a pedagógiai hozzáadott érték? Bellai László írása.

0 Tovább

Ezek ma a legjobb társasjátékok 4-12 éves gyerekeknek

legjobb társasjátékok Aczél Zoltán Gémklub Lencse Máté

Évről-évre egyre több társast dobnak a gyártók piacra. A játékok számának növekedésével párhuzamosan azonban folyamatosan nő a tanácstalanság is a felnőttekben. Most akkor melyiket válasszam? Melyik passzol az én gyerekemhez? Aczél Zoltán társasjáték-fejlesztő és Lencse Máté pedagógus segít eligazodni, hogy szerintük melyek a legjobb társasjátékok.

0 Tovább

A játék valódi célja az, hogy játsszunk

szülőknek társasjáték hátrányos helyzetű gyerekek

A magam részéről egy sor "hátrányos helyzetű" gyereket ismerek, aki köszöni szépen, nem tartja magát annak. Erre most itt van ez a társasozás téma. És kiderül, hogy a gyerekeknek megint igazuk van. Bakóczy Szilvia írása.

0 Tovább

Társasjáték, a legújabb legális tudatmódosító

társasjáték alternatívák gyerekeknek játszóház projekt

Játszóház projekt - minden játékot játékmesterek magyaráznak, Fotó: Bellai László

Korábban sosem hallottam erről a kezdeményezésről, és amikor kicsit utánanézek az interneten, miről is van szó, nagyon csodálkozom, hogy eddig elkerült a híre. A Játszóház projekt ugyanis annyira, de annyira szupernek tűnik már úgy is, hogy csak olvasok róla, hogy alig várom, hogy élőben is képet kapjak azokról a fiatalokról, akik kitalálták és azokról is, akik részt vesznek benne hétről hétre, már négy éve. Kárpáti Judit írása

0 Tovább

„A nagy akadályt az otthoni társasozáshoz mi felnőttek jelentjük!”

társasjáték családi társasjáték családi csapatépítés Aczél Zoltán Dixit Dobble Kingdomino MagicMaze 7csoda Splendor Pandemic Puerto Rico Nagyfeszültség

Aczél Zoltán, a magyar társasjátékos élet kultikus alakja, Fotó: Bellai László

Hogyan lehetséges az, hogy az internet mindenkit beszippantó világában a társasjátékok a fénykorukat élik? Szinte minden családban van egy gyenge láncszem, vele mi legyen? Hogyan válasszunk társast, és hogyan érjük el, hogy a gyerek letegye végre a telefont? Interjúalanyunk évtizedekkel ezelőtt kezdett el foglalkozni a témával. Bakóczy Szilvia interjúja, Aczél Zoltánnal.

0 Tovább
«
12

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek