Testedzés függőség teszt

tesztek testedzés függőség Demetrovics Zsolt

Fotó:istock/Petr_joura

Egyre többet hallunk a számtalan veszélyes és nyilvánvalóan egészségtelen függőségről, ezért sokakban felmerülhet a kérdés: mi a baj azzal, ha valakinek a testedzés a szenvedélye? Jóból is megárt a sok?

0 Tovább

Keményen melózol vagy munkafüggő vagy?

Munkafüggőség teszt

Sokan nem tudják eldönteni, hogy munkafüggőségben szenvednek vagy egész egyszerűen a keményen dolgozók csoportjába tartoznak. Az alábbi teszt kitöltésével gyorsan kiderítheted, eljutottál-e már a munkafüggőség állapotába - bár tesztünk nem tekinthető orvosi diagnózisnak, jelzésértékű lehet, hogy érdemes-e komolyabban foglalkoznod a jelenséggel. A teszt megmutatja, mekkora hajlamunk van a munkaalkoholizmusra. Remek iránymutató, de nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az eredményből szakember véleménye nélkül!

munkafüggőség tesztek addikció workaholic munkamániás munkafüggőség teszt

0 Tovább

Szerencsejáték Függőség Teszt

Egyeseknél egyfajta kényszerré válhat a szerencsejáték, legyen szó kaszinóról, kaparós sorsjegyről, pókerről vagy a lottózásról. Képtelenek megállni, újra és újra játszanak. Vagy azért, hogy nyerjenek, vagy azért, hogy a már elvesztett pénzüket visszakapják.

függőség tesztek szerencsejáték addikció

0 Tovább

Videojáték: áldás vagy átok a családnak?

"Miért nem vagy inkább a barátaiddal? - De hát a barátaimmal játszom!" Egyre gyakoribbak a hasonló párbeszédek szülő és gyerek között. A mai fiatal generációk számára a játék már gyakorlatilag egyet jelent az online illetve videojátékokkal, miközben a fiatal szülőket sem a játszótér nevelte csupán az életre. Az online játékok hozzájárulnak a gyerek fejlődéséhez, de sok veszélyt is rejtenek. Tesztünk célja, hogy a rávilágítson a videojáték függőség mindennapjaira. Az a szülő, aki saját magával tisztában van, jobban érti, jobban kezeli a gyerek szokásait is.

függőség elte tesztek online játék videójáték addikció időtöltés hiperaktivitás játék függőség

0 Tovább

Alkohol teszt

A családi ebédtől kezdve a baráti sörözéseken keresztül a munkahelyi ünneplésekig az alkohol szinte mindenütt ott van. Koccintunk a sikerre és a bánatra is. A legkézenfekvőbb ajándékként is egy üveg bort, nevesebb alkalomra akár egy üveg tömény szeszt adunk az ünnepeltnek. A nagypapa bora és pálinkája családi kincs, és mint minden öröm, ez is megosztva a legjobb. Itt a teszt, amivel saját szokásain keresztül ismerheti meg, hogyan válhat a fiatalok alkoholfogyasztása veszélyessé.

tesztek alkoholfogyasztás alkohol teszt

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek