Átkeretezés – Csökkentsd a stresszt, és fogyj másképp!

testkép érzelmi evés átkeretezés fogyókúra stressz nemet mondani dr. Czeglédi Edit

Amikor kétségbeesve állnak a tükör előtt túlsúllyal küzdő nők és férfiak százezrei, szinte biztos, hogy nagyon hasonló gondolatok járnak a fejükben. Értéktelennek, "kövér disznónak", akaratgyengének érzik magukat. És tanácstalannak, mert annyi próbálkozás után is ők voltak azok, akik lehajtott fejjel, senkire sem nézve igyekeztek a vízbe a strandon. Egy tavaly napvilágot látott hazai tanulmány és egy speciális program máshonnan közelíti meg az elhízás problémáját, és a megoldáshoz is más utat mutat. Kárpáti Judit írása.

0 Tovább

Szűrőprogram vagy feltétlen szülői bizalom? A „Pszichológus Pasi” tanácsot ad.

kütyü Pszichológus Pasi Tóth Dani internetes szűrőprogram felelősségvállalás

Az internet veszélyei állandó témát jelentenek a sajtóban, különböző fórumokon és a szülők között is. Ez az a terület, ahol hatalmas a bizonytalanság, és rengeteg a kérdőjel azt illetően, melyek a vélt és valós veszélyek, és milyen elvek mentén nevelheti a szülő a gyerekét a helyes internet- és eszközhasználatra. Tóth Dániel, a "Pszichológus Pasi" létrehozott egy tudástárat, úgy, hogy nemcsak a gyermeklélektannal van tisztában, de gamerként az internet sötét oldalát is jól ismeri. Vele beszélgettünk arról, hogyan lehet tudatosan, következetesen bevezetni az internet világába, az eszközök okos használatába a gyerekeket.

0 Tovább

Jó és rossz stressz

Napjainkban a stressz már teljesjogú tagja az egészségről folyó közbeszédnek. Jellemzően kedvezőtlen jelentést tulajdonítunk neki, és testi-lelki betegségeink, gyengeségeink okozóját látjuk benne. A stressz azonban fontos az ember számára, mert mind az egyén fejlődéséhez, mind pedig a faj fennmaradásához alapvetően hozzájárul.

0 Tovább

Bomba robbant Tamaráék szobájában

hogyan mondjam el rendetlenség gyerekszoba feladvány kvíz

Tamara lelki szemei előtt egy vegyvédelmi ruházat képe sejlett fel. Továbbá egy pár gumikesztyű, símaszk, légfrissítő és egy vödör Domestos. Tíz éves fiának a szobájába készült ugyanis belépni.

0 Tovább

A te szülőközösségednek közösek az internet szabályai?

kütyü szűrőprogram pedagógusoknak szülőknek szülői értekezlet mennyit internetezzen a gyerek

Bezzeg az osztálytársam egész este számítógépezhet. Persze Peti már játszhat a lövöldözős játékkal. Mondatok, amelyeket minden szülő hallott talán nem is egyszer. Mondatok, amivel a gyerekek igyekeznek szüleiket számukra kedvezőbb útra terelni. A családok közötti különböző internetezési, tévézési szokások feloldására még nem láttam jó megoldást. Eddig. Kárpáti Judit megmutatta, hogy gyakran a legegyszerűbb ötletek a legzseniálisabbak.

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek