Egy hónap mértékeltesség a Száraz novemberben, avagy hogyan igyál egy életen át boldogan?

szülőknek alkohol Száraz November mértékletesség

Tudunk-e egy hónapot alkoholmentesen eltölteni? Milyen mértékkel élni? Megpróbálni megzabolázni a vágyaidat. Mihalicz Csilla beszélgetett Dávid Ferenc szociológussal a vágyak, szenvedélyek természetéről, a "Száraz November" kezdeményezésről, ahol te magad is kipróbálhatsz elindulni az élethosszig élvezhető gyönyör útján.

0 Tovább

Konfliktusmegoldás a családban

hogyan mondjam el Turáni Szabolcs Értsünk szót

Konfliktusok kialakulása egy családon belül elkerülhetetlen. Sőt! Amikor kellően sok időt töltessz együtt valakivel, akkor szinte biztos, hogy lesznek közöttetek nézeteltérések. Különböző konfliktuskezelési stratégiák közül választhatsz egy adott pillanatban: elkerülő, alkalmazkodó, versengő vagy problémamegoldó. Az adott élethelyzettől függ, hogy melyik stratégiát választod, hogy éppen melyik kecsegtet a legkívánatosabb eredménnyel. Tévedés azt gondolni, hogy csak egyik vagy másik stratégia hatékony a konfliktusok kezelésében, illetve, hogy bármelyik stratégia általánosságban tekintve káros lenne. Turáni Szabolcs (Értsünk szót) írása.

0 Tovább

Illetéktelenek a magánéletünkben: az internet-kémkedéssel foglalkozik a Kolibri új darabja

Böngészek a legnépszerűbb közösségi oldalon. Tekerek, tekerek lefelé, és egyszer csak feltűnik egy fehér, bebújós bőrcipő fotója. Scrollozok tovább, és hopp, megint ott van. Most egy másik modell, de ez is fehér, bebújós, bőrből készült. Furcsa érzésem van: hogy kerülnek ezek most hirtelen elém, ilyen dömpingben?

Aztán beugrik, hogy néhány napja beírtam a keresőbe ezt a szókapcsolatot: fehér, bebújós bőrcipő. Merthogy ilyet kerestem. Ezek szerint az információ bekerült rólam a nagy, globális internetgalaxisba, és most valakik, valahol addig nem nyugszanak, amíg be nem vásárolok egy efféle lábbelit.

0 Tovább

Hogyan lesz a „kopott szekérből” egy „rossz Trabant”? - Irodalomóra másként

pedagógusoknak élménypedagógia irodalom Sulyok Blanka Lackfi János

Rapszövegek, kortárs zenék, blogok és slampoetry, mindez az irodalom órán? Az ember azt hinné, hogy ott nincs helye az ilyesminek. Sulyok Blanka magyartanárnak más a véleménye. Ahogy a diákjainak is. Bakóczy Szilvia interjúja.

0 Tovább

A játék valódi célja az, hogy játsszunk

szülőknek társasjáték hátrányos helyzetű gyerekek

A magam részéről egy sor "hátrányos helyzetű" gyereket ismerek, aki köszöni szépen, nem tartja magát annak. Erre most itt van ez a társasozás téma. És kiderül, hogy a gyerekeknek megint igazuk van. Bakóczy Szilvia írása.

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek