Hogyan lesz a matematika élmény a gyerekednek? - Élménypedagógia II.

pedagógusoknak szülőknek élménypedagógia matematika medve matek

Vannak tanárok, akikre évtizedek után is úgy emlékezünk, hogy meghatározóak voltak az életünkben, akik minden órát érdekessé tudtak varázsolni. Igazi mindennapi hősök, példaképek, akiket mi is be szeretnénk mutatni. Megtartó közösségek, ahová nyugodt szívvel engedheted el szülőként a gyereked. Rengetegen imádják a fejtörőket, rejtvényeket, ettől valójában csak egy lépésre van a matematika szeretete. Mihalicz Csilla Mikulán Attilával, a Medve matek táborok egyik főszervezőjével beszélgetett, aki elárulta, hogyan szeretheti meg a te gyermeked is a matematikát.

0 Tovább

Mi legyen bünti helyett?

szülőknek nevelés büntetés jutalmazás motiváció

Az egyik legnagyobb kihívás a szülői feladatok között rávenni a gyerekeket arra, hogy valamit megcsináljanak, vagy éppen valamit egyáltalán ne csináljanak. Legalább annyira nehéz reggel oviba vagy iskolába induláskor rávenni őket, hogy készülődjenek, öltözzenek, mint este egy izgalmas játék befejezésére. Jól ismert szülői kihívások. Hogyan lehetne ezektől a nyűgös pillanatoktól megszabadulni? Ha nem is minden esetben, de mondjuk 10-ből 8 esetben mindenképp felüdülés lenne… Hogyan lehet ezt elérni? Turáni Szabolcs, kapcsolatépítész írása

0 Tovább

Bekarcolt a gyerek a Szigeten? Múló szeszély, vagy a szakadék széle?

szülőknek bindge drinking alkohol alkoholfügőggőség Demetroics Zsolt addiktológus részegség

Serdülők esetében jól látszik, hogy szinte elkerülhetetlen az az időszak, amikor többféle élvezeti szert kipróbálnak, sokszor mértéket nem ismerve. Az esetek többségében fiatal felnőtt korban rendeződik az életforma és a szerhasználat is beáll egy tolerálható szinten. De van, akinél nem, és a bulizós korszak szülői szemmel aggasztóan hosszú mélyrepülésnek látszik. Demetrovics Zsolt professzorral, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének igazgatójával arról beszélgettünk, mi mindentől függ, hogy fennmarad-e a problémás szerhasználat. Mihalicz Csilla interjúja

0 Tovább

Újra hétfő? A legidegesítőbb munkahelyi mondatok toplistája...

szülőknek pedagógusoknak stressz munkahelyi stressz

Munkahelyi stressz mindenkit ér, azt is, aki álommunkahelyén, az álommunkát végzi. A stressz ugyanis az élet egyetlen területéről sem szűrhető ki és mivel a munka tölti ki az aktív életkorúak életének jelentős részét, ezért elkerülhetetlen, hogy valamelyest mindenki érintett legyen. Azonban az már egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a mértéke a munkahelyen összeszedett idegeskednivalónak; egy legyintéssel és egy esti pihenéssel kiheverhető vagy rendszeres és már-már kizárhatatlan a mindennapi létből. Egy hazai kutatás a munkahelyi stressz hazai vetületeit vizsgálta, több mint 19.000 munkavállaló részvételével. Kárpáti Judit írása.

0 Tovább

„Ha valami bajod van, többé nem a hűtőt fogod nyitogatni”

szülőknek stressz

A SOTE huszadik emeleti kis szobáinak egyikében egy mosolygós, fiatal nő, Dr. Czeglédi Edit, egészségfejlesztő szakpszichológus fogad minket fotós kollégámmal. Majd jóformán szóhoz sem jutok, mert egyből közli, hogy fontos lenne, hogy ismerjem a történetét. Ő ugyanis elsőre nem tűnhet hitelesnek kövér emberként, amilyen most is, csakhogy ő már lefogyott. Ha valaki 140 kg-ról 89-re fogy, akkor szerintem nem is találni nála hitelesebb személyt, aki arról mesélhet, hogyan segíthet az embereken egy készségfejlesztő tréning, ami által "kézben tarthatják" a testsúlyukat. Kárpáti Judit írása.

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek