Boldogságföldrajz: mitől boldogok a magyarok?

szülőknek boldogság

Egyik előző cikkünkben a dánok boldogságával foglalkoztunk, mert egy kutatássorozat tanulságai alapján ők a legboldogabbak. Lássuk mi a helyzet Magyarországon. Melyik megyében élnek a legboldogabbak? A személyes boldogságunkban a körülmények sem elhanyagolhatóak, de sok minden rajtunk is múlik - ezt mutatják a legfrissebb kutatások. KZ írása.

0 Tovább

Mi a titka a dánok és a hollandok boldogságának?

boldogság Dánia nevelés

Boldogságra vágyunk életünkben, keressük, igyekszünk különféle módon elérni. Néha sikerül, néha ámítjuk vele magunkat. Nemzetközi összehasonlító kutatások eredményei szerint a dán felnőttek és a holland gyerekek járnak legközelebb az igazsághoz. Vajon mi a titkuk? Miért ők a legboldogabb nemzet? Ambrózi Kata írása

0 Tovább

Gyerek születése óta nem foglalkozik velem, mint nővel...

gyermekszületés kapcsolat szülőknek kütyü

Olvasói levél sorozatunkban bárki kérdezhet szakértőinktől és igyekszünk ezekre pár napon belül reagálni és a szélesebb érdeklődésre számot tartó kérdéseket akár ezen az oldalon is megvitatni.

Kedves Címzett!

Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy a párom, aki lassan 36 éves, majdnem az összes "én" idejét egy internetes játék játszásával tölti. Emellett van egy gyönyörű, nagyon okos és ügyes majdnem 6 éves kislányunk, aki mindezt látja, és tapasztalja ennek a hátulütőit.

Az lenne a kérdésem, hogy ez Önök szerint hogyan fogja befolyásolni lányunk személyiségét, viselkedését minden egyéb dolgát?

0 Tovább

A közös étkezések varázsa - szertartások, amelyek összehozzák a családot

szertartások szülőknek közös reggeli közös vacsora

Mint arról korábbi cikkeinkben is írtunk, egy család tagjai között erős köteléket jelenthetnek azok a közös szertartások, amelyek meghittséggel töltik meg az otthon légkörét. Ezek közül is kiemelkednek azok a rituálék, amelyek az evéshez kapcsolódnak: enni nem csak akkor eszünk, amikor éhesek vagyunk; a legtöbb ünnepnek, különleges eseménynek is elengedhetetlen részei a közös családi étkezések, amelyek jelentősége bőven túlmutat az étkezésen.

0 Tovább

Családi csapatépítés

szülőknek közösségek családi csapatépítés

A leggyakoribb szülői kérdés, amivel az elmúlt hét év során találkoztunk: "Hogyan tudom gyermekemet rábírni az együttműködésre?" Egy kicsit mélyebbre ásva, hamar kiderül, hogy ez az óhaj pontosabban azt jelenti a szülők részéről: "Hogyan tudom rávenni gyermekem, hogy azt csinálja, amit én szeretnék tőle?" Amikor a mai szülők gyerekek voltak, a XX. században, az engedelmesség századában, valóban ez volt az igény. Kövesd az utasításokat pontosan, különben büntetéssel találod szembe magad. Mindenre utasítások, szabályok és persze tiltások voltak kialakítva. Hosszú listákat lehetne írni arról, mi minden volt tilos. Turáni Szabolcs (Értsünk szót) írása

0 Tovább

KÉRDEZD SZAKÉRTŐINKET

Kérdezz szakértőinktől
JANDA ZSUZSA TÓTH
DÁNIEL
TURCSÁN ÁGNES
pszichopedagógus, gyermekdráma vezető internet és videójáték szakértő pchichológus pszichológus, pedagógiai szakszolgálat

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek