Százszor elmondom, de az egyik fülén be, a másikon ki

hogyan mondjam el Turáni Szabolcs Értsünk szót figyelem

"Egy ördögi körben vagyok a gyerekemmel. Rengetegszer elmondok neki valamit és rám se bagózik. Először szépen kérek mindent, légy szíves, kérlek szépen, de utána jelzem neki finoman, hogy miért kell valamit ismételgetnem. Sokszor már az sem használ, ha felemelem a hangom, vagy már azt mondom, hogy akkor nincs mese másnap büntetésből, mert ebből meg csak veszekedés van. Teljesen tehetetlennek érzem magam, hogy nem tudok ezen változtatni." - Olvasónk levelére ezúttal Turáni Szabolcs válaszolt.

0 Tovább

Nézhetek még egy mesét?

hogyan mondjam el tévézés határok

Lili rengeteg cikket elolvasott már azzal kapcsolatban, hogy mennyire rosszat tesz a gyereknek, ha sokat néz tévét. Ezeket a megállapításokat mindig mély egyetértéssel nyugtázta. Maga is úgy gondolta, hogy rengeteg kárt okozhat a nem megfelelő tartalom megtekintése, egyetértett azzal, hogy a gyereknek belső képekkel kell dolgoznia a készen kapottak helyett és hitt abban is, hogy létezik elektroszmog. Az elmélettel tehát nagyon is tisztában volt. A gyakorlat azonban mindig sokkal nehezebbnek bizonyult.

0 Tovább

Jocó bácsi, aki kiégett pedagógusoknak is új lökést adott

élménypedagógia pedagógusoknak szülőknek Jocó bácsi Balatoni József

Jocó bácsi, ma a megtestesült "szülők álma jó tanár". Hírnevét annak köszönheti, hogy észrevette, attól, hogy tanár még kihasználhatja a közösségi média és általában a média hatásának erejét és elkezdhet beszélni arról, hogy az itthon megszokottól és megkövetelttől eltérően is lehet tanítani, ráadásul eredményesebben. Azokban az időkben, amikor az oktatás, a tanárok szerepe és helyzete a vitatémák egyik első helyén szerepel, mindenki éhezi a jó példát. Akit szeretnek, jó tanárnak tartanak a gyerekek és akit elismernek a szülők is. Balatoni József, történelem tanárral Kárpáti Judit beszélgetett.

0 Tovább

Démoni játszmák a családban

családi játszmák Eric Berne

Az őszinteség hiánya számos ártatlannak induló helyzetből veszélyes konfliktusokat tud generálni, amelyekben csak vesztes forgatókönyvek léteznek. Te magadra ismersz valamelyikben?

0 Tovább

Társasjáték, a legújabb legális tudatmódosító

társasjáték alternatívák gyerekeknek játszóház projekt

Játszóház projekt - minden játékot játékmesterek magyaráznak, Fotó: Bellai László

Korábban sosem hallottam erről a kezdeményezésről, és amikor kicsit utánanézek az interneten, miről is van szó, nagyon csodálkozom, hogy eddig elkerült a híre. A Játszóház projekt ugyanis annyira, de annyira szupernek tűnik már úgy is, hogy csak olvasok róla, hogy alig várom, hogy élőben is képet kapjak azokról a fiatalokról, akik kitalálták és azokról is, akik részt vesznek benne hétről hétre, már négy éve. Kárpáti Judit írása

0 Tovább

KÉRDEZD SZAKÉRTŐINKET

Kérdezz szakértőinktől
JANDA ZSUZSA TÓTH
DÁNIEL
TURCSÁN ÁGNES
pszichopedagógus, gyermekdráma vezető internet és videójáték szakértő pchichológus pszichológus, pedagógiai szakszolgálat

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek