Életkerekítő játékok - egy varázslatos játék az érzelmi intelligencia fejlesztésére

élménypedagógia érzelmi intelligencia erőszakmentes kommunikáció óvoda

Redő Júlia Együttműködő Kommunikáció tréner és a Kompátia Életkerekítő Játékok egyik alkotója. Ez a közösségépítő- és érzelmi intelligenciafejlesztő játék óvodában, iskolában és oktatási intézményeken kívül is segíti azt, hogy nyitottan és empátiával kommunikáljunk egymással.

0 Tovább

Önbizalombomba gyerekeknek

énerő önbizalom Értsünk szót dicséret Carol DweckA legtöbb szülő egyetért abban, hogy az önbizalom fontos. Néhányan természetesen azonnal figyelmeztetnek a túlzott önbizalom veszélyeire, de ha a mai magyar szülői valóságot nézzük, jóval több az alacsony önbecsülésű gyerek, mint akinek túl sok jutott az önbizalomból. Semmiképp nem akarnék általánosítani, ám az eddigi felsős vagy középiskolás csoportokban lényegesen több önbizalom-hiányos, mint magabiztos gyerekkel, kamasszal találkoztam. Dr. Skita Erika (Értsünk szót) írása.

0 Tovább

Kiküldték a gyereket óráról? Szülői kommunikációs kihívások kvíz

hogyan mondjam el

Az első osztályos Jakab ma lógó orral jön haza az iskolából. Anyukája, Lívia figyelmét ez nem kerüli el, és miközben kipakolja az asztalra a vacsorának valót, a kisfiát vizsgálgatja. Felmerül benne, hogy megint gondok lehettek az iskolában, ahova Jakab nagyon nehezen illeszkedik be.

0 Tovább

Alkoholfüggés, nagyivás. Én, alkoholista!? Soha! – Aki hevesen tagad, veszélyben van

alkohol alkoholfüggés

Az alkoholizmus súlyos tömegeket érint Magyarországon. Közvetlen családtag, tanár, munkatárs, szomszéd, nem ritkán egy jó képességű diák is élhet függőségben. Mindig másra gondolunk az alkoholista szó hallatán, de azon a legritkábban gondolkodunk el, hogy vajon mi magunk le tudjuk-e tenni a poharat… Az őszinteség sokat segít a függőség felismerésében.

0 Tovább

Tekintélyelvű szülő vagy totális szabadság? Van harmadik megoldás…

hogyan mondjam el Pethő Orsolya Kölyökszervíz Anyaszervíz fegyelemzés

Számos családban jelent kihívást, hogy a gyerek valamit szinte kérés nélkül megtesz az apukának, az anyukát pedig ugyanabban a helyzetben levegőnek nézi. Vagy éppen fordítva… Miért alakul ez ki? Hogyan legyen egy szülő határozott a gyerekével, ha nem a saját szüleitől tanult szigort választja? Pethő Orsolya, az Anyaszerviz pszichológusa az anyukáknak segít kitörni ezekből a mindennapokban oly gyakran előforduló helyzetekből.

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek