Egy szót sem tudok a gyerekből kihúzni suli után

hogyan mondjam el szülő-gyerek kommunikáció pedagógusoknak

Amikor a kislányom hazajön az iskolából, semmit nem tudok kihúzni belőle. Hiába kérdezem, hogy "mi újság a suliban, milyen volt?" Annyi a válasz: "semmi, tanultunk, játszottunk". Igazából nem tudok meg semmit a nyilvánvaló dolgokon kívül. Nem akarom elhinni, hogy ennyit nem tudunk beszélgetni. Olvasónk levelére Ambrózi Kata pszichológus, pedagógus válaszolt.

0 Tovább

Izeg-mozog a gyerek mese közben?

minőségi idő mese figyelemSok szülő rosszul viseli, hogy amikor ő nagy nehezen időt szakít a mesélésre, a kölyök ahelyett, hogy áhítattal hallgatná, jön-megy, rajzolgat, közbekérdez, látszólag rá sem hederít, unatkozik, vagy csak néz a semmibe… Mit lehet ilyenkor tenni? Both Gabi írása.

0 Tovább

Élménypedagógia: észrevétlen angoltanulás

élménypedagógia angoltanulásMindenki tudja, hogy a gyerekek agya egy igazi szivacs, ami követeli az új információkat, habzsolja a világot, mindent tudni akar. A nyelvtanulás egy olyan terep, ahol viszonylag kis energiával, szinte észrevétlenül tanulnak újat a gyerekek. Íme, Ambrózi Kata pszichológus, pedagógus írása arról, hogyan tanította játékosan angolra gyermekét egész kis korától.

0 Tovább

Mi a cool a gyerekeknek?

kütyü trendkutatás cool szolgáltatás

A Google egyik 2016-os kutatásában több száz 13-17 év közötti tinédzsert és 18-25 év közötti fiatalt kérdezett meg arról, szerintük mi a menő. Hogy a magyar gyerekek mit gondolnak erről, nehezen tudhatnánk meg közvetlenül, - kutatási alapokra helyezve - a választ. Ugyanis az EU szabályozása szerint tizenhat éven aluliakat csakis szülői engedéllyel kérdezhetnek meg a kutatók. Így itthon Pintér Róberték is a szülők körében végzett felmérés alapján ismerhetik meg azt, hogy mi számít nagyon divatosnak a magyar fiatalok között az internetes szolgáltatások és a technológia témakörében. Többek között például a videójátékkal kapcsolatos szokásaikról kérdezték meg őket. Kárpáti Judit írása.

0 Tovább

2018-as bakancslista-tippek szülőknek gyerekekkel

minőségi idő családi bakancslista

Minden hónapra 10 bakancslista-ötletet gyűjtöttünk össze arra, hogyan tudtok minőségi időt tölteni a gyerekeitekkel, egyszerűen csak mókázni, jobban megismerni egymást. Az ötletek jelentős része ingyen vagy minimális pénzből megvalósítható. Jó szórakozást, és sok-sok minőségi időtöltést kívánunk 2018-ra a családoddal!

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek