Belevaló Apák Program – egy cikk, csak férfiaknak

belavaló apá program Sebestyén Gábor apaság nevelés beavatás

Sebestyén Gábor, a Belevaló apák kezdeményezés egyik alapítója, Fotó: Bellai László

Nem az a lényeg, hogy mennyi időt töltesz a gyerekeiddel, hanem az, hogy hogyan töltöd el azt. A leckét sokan tudják, a hogyan mégis fejtörést okozhat. A Belevaló Apák egy nemzetközi kezdeményezés, amelyet felkarolt pár gödöllői lelkes apuka. Céljuk nem más, mint segíteni az apákat. Igen, ez a cikk most kizárólag az apukáknak szól! Bakóczy Szilvia interjúja.

0 Tovább

Hogyan előzd meg a családi vitákat, felesleges félreértéseket?

szülői kommunikáció hogyan mondjam el szülő gyerek kommunikáció Friedemann Schulz von Thun 4 fül elmélet családi veszekedés

Elfordult már veled, hogy a gyermeked, párod, kollégád teljesen félreértette a szavaidat? Vagy éppen csak beleláttak valamit, amit nem is szerettél volna mondani? Ez persze fordítva is igaz. Néha rajtad is múlik, hogy éppen mit hallasz meg abból, amit neked mondanak. Ha csökkenteni szeretnéd a családon belüli félreérthető helyzeteket, ez a cikk neked szól!

0 Tovább

Magasabb osztályba lép a gyerek? A felnőtté válás lépcsőfokai, szertartásai

tanévkezdés gólyatábor lerészegedés felnőtté válás szertartások ballagás

Fotó: istock / supersizer

A felnőtté válás azon kevés dolog egyike, amit minden gyerek már egészen kiskorától kezdve vár, és aminek bekövetkezéséről visszajelzésre számít a környezetétől. Ma egyre kevesebb olyan kapaszkodó van, ami megerősíthetné ebben az egészen pici kortól felnőtt mintákat másoló gyerekeket, a "nagybetűs életre" vágyó kamaszokat, ezért káros viselkedésminták felé fordulhatnak. Melyek azok a szertartások, amelyeken keresztül egy mai fiatal megélheti, hogy új életszakaszba lépett? És kinek kell ezekről gondoskodnia?

0 Tovább

Ma is tanultam valamit - A nonverbális kommunikáció súlya

hogyan mondjam el nonverbálsi kommunikáció szülő gyermek kommunikáció ma is tanultam valamit

Tudta, hogy egy népszerű elmélet szerint a kommunikáció 93%-a nem a szavakban rejlik? Habár a pontos arány vitatott, annyi biztos, hogy nemcsak arra kell figyelnünk, mit mondunk a gyerekeinknek, hanem arra is, hogy mindezt hogyan tesszük.

0 Tovább

Megfelelően kúszik-mászik? Ideje lenne már szobatisztának lennie? És beszél már? Fontos – Nem fontos II. rész

szülőknek 1-2 éves gyerek megfelelő fejlődés

Már nem csecsemő… Ideje lenne fejlődnie. Sok szülő kétségbeesve hasonlítgatja gyermeke fejlődését a könyvekben megírt "így kellene haladnia" előírásokhoz, a védőnő elvárásaihoz vagy a környezetben látható többi gyerekhez. Eleget eszik? Megfelelően mozog? És ugye most éppen azt mondta, hogy "mama"? Fertetics Mandy írása

0 Tovább

KÉRDEZD SZAKÉRTŐINKET

Kérdezz szakértőinktől
JANDA ZSUZSA TÓTH
DÁNIEL
TURCSÁN ÁGNES
pszichopedagógus, gyermekdráma vezető internet és videójáték szakértő pchichológus pszichológus, pedagógiai szakszolgálat

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek