Újra hétfő? A legidegesítőbb munkahelyi mondatok toplistája...

szülőknek pedagógusoknak stressz munkahelyi stressz

Munkahelyi stressz mindenkit ér, azt is, aki álommunkahelyén, az álommunkát végzi. A stressz ugyanis az élet egyetlen területéről sem szűrhető ki és mivel a munka tölti ki az aktív életkorúak életének jelentős részét, ezért elkerülhetetlen, hogy valamelyest mindenki érintett legyen. Azonban az már egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a mértéke a munkahelyen összeszedett idegeskednivalónak; egy legyintéssel és egy esti pihenéssel kiheverhető vagy rendszeres és már-már kizárhatatlan a mindennapi létből. Egy hazai kutatás a munkahelyi stressz hazai vetületeit vizsgálta, több mint 19.000 munkavállaló részvételével. Kárpáti Judit írása.

0 Tovább

„Ha valami bajod van, többé nem a hűtőt fogod nyitogatni”

szülőknek stressz

A SOTE huszadik emeleti kis szobáinak egyikében egy mosolygós, fiatal nő, Dr. Czeglédi Edit, egészségfejlesztő szakpszichológus fogad minket fotós kollégámmal. Majd jóformán szóhoz sem jutok, mert egyből közli, hogy fontos lenne, hogy ismerjem a történetét. Ő ugyanis elsőre nem tűnhet hitelesnek kövér emberként, amilyen most is, csakhogy ő már lefogyott. Ha valaki 140 kg-ról 89-re fogy, akkor szerintem nem is találni nála hitelesebb személyt, aki arról mesélhet, hogyan segíthet az embereken egy készségfejlesztő tréning, ami által "kézben tarthatják" a testsúlyukat. Kárpáti Judit írása.

0 Tovább

Boldogságföldrajz: mitől boldogok a magyarok?

szülőknek boldogság

Egyik előző cikkünkben a dánok boldogságával foglalkoztunk, mert egy kutatássorozat tanulságai alapján ők a legboldogabbak. Lássuk mi a helyzet Magyarországon. Melyik megyében élnek a legboldogabbak? A személyes boldogságunkban a körülmények sem elhanyagolhatóak, de sok minden rajtunk is múlik - ezt mutatják a legfrissebb kutatások. KZ írása.

0 Tovább

Mi a titka a dánok és a hollandok boldogságának?

boldogság Dánia nevelés

Boldogságra vágyunk életünkben, keressük, igyekszünk különféle módon elérni. Néha sikerül, néha ámítjuk vele magunkat. Nemzetközi összehasonlító kutatások eredményei szerint a dán felnőttek és a holland gyerekek járnak legközelebb az igazsághoz. Vajon mi a titkuk? Miért ők a legboldogabb nemzet? Ambrózi Kata írása

0 Tovább

Gyerek születése óta nem foglalkozik velem, mint nővel...

gyermekszületés kapcsolat szülőknek kütyü

Olvasói levél sorozatunkban bárki kérdezhet szakértőinktől és igyekszünk ezekre pár napon belül reagálni és a szélesebb érdeklődésre számot tartó kérdéseket akár ezen az oldalon is megvitatni.

Kedves Címzett!

Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy a párom, aki lassan 36 éves, majdnem az összes "én" idejét egy internetes játék játszásával tölti. Emellett van egy gyönyörű, nagyon okos és ügyes majdnem 6 éves kislányunk, aki mindezt látja, és tapasztalja ennek a hátulütőit.

Az lenne a kérdésem, hogy ez Önök szerint hogyan fogja befolyásolni lányunk személyiségét, viselkedését minden egyéb dolgát?

0 Tovább

KÉRDEZD SZAKÉRTŐINKET

Kérdezz szakértőinktől
JANDA ZSUZSA TÓTH
DÁNIEL
TURCSÁN ÁGNES
pszichopedagógus, gyermekdráma vezető internet és videójáték szakértő pchichológus pszichológus, pedagógiai szakszolgálat

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek