Alkoholista lett a férjem - olvasói levél

alkoholista anonim alkoholisták olvasói levél ivócimbora agresszív férj alkoholprobléma elvonó józanság addiktológia szégyen

Tisztelt Szakértő!

Az élettársam miatt írok. 9 éve vagyunk együtt, boldogok voltunk, 2 évvel ezelőttig. Nem tudom mi történt és meg lehetett volna-e hamarabb is állítani, de most nagy baj van. Amikor megismertem a páromat, voltak alkohol problémái, de ezek megoldódtak együttlétünk idejére. Szépen dolgozott, újra kezdte a zenélést is, kertben dolgozott és boldogok voltunk. A pénz mindig kevés volt, a munka mindig sok, emiatt panaszkodott, de ez csak olyan panaszkodás volt, nem vettem komolyan, próbáltam felvidítani. De 2 éve valami történt.

0 Tovább

Vannak még rossz gyerekek?

nevelés átcímkézés pozitív kommunikáció

Amikor a gyerekek közösségbe kerülnek, új helyzetek sorával szembesülnek. Meg kell osztani másokkal a játékokat. Más személyiségű gyerekekkel kell együtt tölteniük a nap jelentős részét. Szóváltások alakulhatnak ki. Megtörténnek az első verekedések, van, aki csíp, harap, hajat húz vagy akár üt, rúg is. Ezek a konfliktusok egy pontig rendben vannak, hiszen az érzelmek kifejezését tanulni kell. Arról azonban, hogy hol van ez a pont, és mikor kell segíteni az alkalmazkodásban, minden esetben a szülő dönt, az aktuális intézmény támogatásával. Horvát Sára írása

0 Tovább

A gyerek szentségel, dührohamot kap a tablet felett

olvasói levél kütyü

Fotó: istock/Nadezhda1906

Olvasói levél sorozatunkban bárki kérdezhet szakértőinktől és igyekszünk ezekre pár napon belül reagálni és a szélesebb érdeklődésre számot tartó kérdéseket akár ezen az oldalon is megvitatni.

Kedves Szakértők,

A fiaim rengeteget játszanak okostelefonon, és tableten, sajnos nem tudjuk iskola után felügyelni őket ez ügyben. Amikor este hazaérünk, gyakran tovább játszanak, nem nagyon állnak velünk szóba.

0 Tovább

Hangszert a kézbe

zene alternatívák hangszert a kézbe tá-ti-ka zenepedagógia gitártábor budapest music expoFotó forrása: Andrásik Remo

"Gyakran kerül szóba, társaságokban, közösségi oldalakon, hogy elkeserítő, manapság milyenek a fiatalok, nem érdekli őket semmi, nem csinálnak semmit végig, csak a telefonjukat nyomkodják. Beszéljünk többet azokról a fiatalokról, akiket én láttam a táborban! Róluk, akik ügyesek, szorgalmasak, mindennap készültek, gyakoroltak, alkottak, órákra jártak, és nagyon várták, hogy a szombat esti koncerten megmutathassák dalokon keresztül, hogy mit akarnak elmondani a közönségnek." - ezt a bejegyzést egy zenei tábor résztvevője írta a virtuális "vendégkönyvbe". Kíváncsiak lettünk, mi az a varázslat, amely megfogja "azokat a fiatalokat"? Úgy tűnik, egyszerű a válasz: "hangszert a kézbe!" Mihalicz Csilla írása

0 Tovább

Minden játékot megkap a gyerek, de magasról tojik rá - olvasói levél

olvasói levél nevelés játékokFotó: istock/Lisa5201

Olvasói levél sorozatunkban bárki kérdezhet szakértőinktől és igyekszünk ezekre pár napon belül reagálni és a szélesebb érdeklődésre számot tartó kérdéseket akár ezen az oldalon is megvitatni.

Kedves Szakértők,

A jelenleg öt éves kisfiam szobájában polcok roskadoznak különböző játékoktól. Ezek többségével szinte egyáltalán nem játszik, illetve azt látom, hogy amikor kap valami újdonságot, nem jelent számára értéket.

0 Tovább

KÉRDEZD SZAKÉRTŐINKET

Kérdezz szakértőinktől
JANDA ZSUZSA TÓTH
DÁNIEL
TURCSÁN ÁGNES
pszichopedagógus, gyermekdráma vezető internet és videójáték szakértő pchichológus pszichológus, pedagógiai szakszolgálat

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek