Hónaljszőr és más titkok. Te tudod, hogy mire keres az interneten a gyereked?

hónaljszőr szülői felügyelet biztonságos internet kütyü internet-használati szokások

Nemrég egy ismerősöm meglepő történetet mesélt a kisfiáról. Már egy ideje izgatta őt, hogyan nő szőr a fiúkon és a lányokon, ezen belül is főleg a hónaljszőr érdekelte igazán. Olyannyira, hogy az édesanyja egy nap azt vette észre a telefonján - ezt használta a kisfiú - hogy tele van a kereső képekkel, amin hónaljszőrrel rendelkező emberek vannak. Persze elkezdtek beszélgetni a témáról és jól sült el a dolog, de az anyuka meglepődött, mert azt hitte, tud mindent a kisfiúról, nem hitte volna, hogy ez a dolog ennyire izgatja a kisiskolás gyereket.

0 Tovább

Mennyi időt töltenek a gyerekek képernyő előtt?

szülőknek kütyü internet-függőség tévézési szokások

Rengeteget beszélünk arról, hogy a gyerekeknek mennyit szabadna tévézniük, mobilozniuk, tabletezniük. De az igazság az, hogy nem nagyon sikerül nekünk felnőtteknek kordában tartanunk ezt. Nézzünk szembe a tényekkel: pontosan mennyi időt is töltenek a tizennyolc év alattiak különféle képernyők bűvkörében? KZ írása

0 Tovább

Kisfiam szerepjátékozás közben a gonosz hősökkel azonosul

szülőknek agresszió agresszív gyerek

"A kisfiam imád szerepjátékot játszani. Ezekben sok esetben a gonosz hőssel azonosul, őt akarja eljátszani. Miután megnézte a Vuk-ot, azt kellett vele játszani, hogy ő a vadász és lelövi a rókákat, vagy csapdát állít neki. Az én gyerekkoromban a testvéremmel mindig a pozitív hősöket játszottuk és hirtelen nem tudok ezzel mit kezdeni". Olvasónk levelére Janda Zsuzsa, gyermek és felnőtt pszichdráma-csoport vezető válaszolt.

0 Tovább

Nők, akik megbánták a válást

válás szülőknek

Elváltál és titkon megbántad? Ne hibázz még egyszer! Sokszor a pszichológus díványán hangzik el suttogva, hogy "kár volt", amikor már mindegy, mert másfelé kanyarodott az élet. De tisztán látni sohasem mindegy. Kérdés, hogyan lehet előbb okosabbnak lenni, mint utóbb? Mihalicz Csilla írása

0 Tovább

Az ország tortája után az ország játékáról szavaznak

Minőségi idő Az ország játéka Pierrot

Idén ötödik alkalommal is megrendezik az "Ország Játéka" versenyt. A szavazás már elindult. Milyen szempontokat vesz figyelembe a zsűri a szakmai díj elbírálásakor? Milyen tanácsokat érdmemes mérlegelni a szülőknek egy játék kiválasztásásakor?

0 Tovább

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek