Prémium minőségű idő igényes gyerekeknek!

szülőknek szeretetnyelvek 5 szeretetnyelv minőségi időFotó: istock/kali9

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a témával, hogy hogyan tudjuk gyermekünknek a szeretetünket az 5 szeretetnyelv segítségével kifejezni. Ezek egyike volt a minőségi idő. Kárpáti Judit írásával felhívja a figyelmet, hogy a minőségi idő valóban minőségi idő legyen!

0 Tovább

A hétköznapok olimpiája, avagy mit tanulhatsz a sportolóktól a stresszről

stressz szülőknek olimpikon stresszkezelés

Folyamatosan kattog az agyad. Este már a gyerekkel sem tudsz türelmes lenni. Időd sincs rá. Nem vagy vele egyedül. Sok esetben nem egyszerű miből meríts erőt, hogyan kezeld a stresszt. Kárpáti Judit megnézte, hogy hogyan teszik ezt kiélezett helyzetben a sportolók.

0 Tovább

Te meg fogsz halni?

szülőknek hogyan mondjam elOlvasói levél sorozatunkban bárki kérdezhet szakértőinktől és igyekszünk ezekre pár napon belül reagálni és a szélesebb érdeklődésre számot tartó kérdéseket akár ezen az oldalon is megvitatni.

Kedves Szakértők,

A nagyszüleim már meglehetősen idősek. Egy családi látogatás alkalmával hallotta a kisfiam, hogy azt mondta a dédmamája, hogy "jó lenne már meghalni". Nem akartunk ezzel a témával foglalkozni, de sajnos ezt nem tudom nem megtörténté tenni. Azóta a 4 éves kisfiunk gyakran kérdezi: "a mama meg fog halni?" Apa, te is meg fogsz halni? Illetve el is sírta magát, hogy ő nem akar meghalni. Nem tudom ezzel a témával is foglalkoznak-e, de érdekelne a véleményük, hogy hogyan érdemes elmondani ezt a témát a gyereknek.

0 Tovább

Hol tanulnak a Virtuózok?

szülőknek zene zeneiskolaFotó: Tóth Aladár Zeneiskola

A zene az a közeg és teremtő erő, amely a legsikeresebb az ifjúság spontán közösségépítésében. Nem véletlen, hogy a zenekarok, énekesek a legerősebb bálványok. A zenehallgatásnál egyetlen erősebb összekovácsoló tényező van: a zenecsinálás. Aki hangszerre tanítja a gyermekét, a legtöbbet adja neki: az érzelmek megélésének és kifejezésének eszközét - és közösséget. Mihalicz Csilla írása

0 Tovább

Te beszéled a szeretet nyelvét? És a gyerekedét?

Gary Chapman szeretetnyelvek 5 szeretetnyelv minőségi idő testi érintés szívességek ajándékozás elismerő szavakA szeretetét mindenki más eszközökkel tudja legkönnyebben kifejezni. Viszont fontos, hogy a hozzánk legközelebb állókkal ugyanazt a "szeretetnyelvet" beszéljük, vagy legalábbis nyitottak legyünk egymás kifejezésmódjára, különben könnyen elbeszélhetünk egymás mellett. Mindezt szülőként is érdemes észben tartanunk. Törőcsik Judit (X Kommunikációs Ügynökség) írása.

0 Tovább

KÉRDEZD SZAKÉRTŐINKET

Kérdezz szakértőinktől
JANDA ZSUZSA TÓTH
DÁNIEL
TURCSÁN ÁGNES
pszichopedagógus, gyermekdráma vezető internet és videójáték szakértő pchichológus pszichológus, pedagógiai szakszolgálat

Hogyan mondjam el neked

blogavatar

Meg szeretnénk teremteni a függőségről való beszéd nyelvét és kultúráját, szülő-gyerek, tanár-diák, felnőtt-fiatal viszonylatban. Ha egy generációnyi szülő ezt elsajátítja, akkor a következő ezt már sajátjaként tudja továbbadni.

Feedek